Martori audiaţi în procesul ex-secretarului Şolea

Doi martori, printre ultimii probabil, au fost audiaţi ieri la Tribunalul Gorj în cel de-al doilea dosar în care fostul secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, este acuzat de luare de mită, şpaga reprezentând-o o hotă pe care ar fi primit-o de la femeia care l-a denunţat şi în primul dosar.

În faţa judecătorului de caz a apărut ieri o angajată a Registrului Agricol din cadrul primăriei, femeia fiind întrebată dacă fostul secretar ar fi încercat să rezolve mai repede dosarul de retrocedare a unui teren forestier către Diaconescu, martora spunând că lucrurile nu stau deloc aşa.

La cele mai multe întrebări aceasta a menţionat că nu ştie sau nu îşi mai aminteşte ce s-a discutat, mult mai multe răspunsuri la întrebările judecătorului de caz având fostul viceprimar al oraşului, democrat-liberalul Ilie Crintea. Acesta a povestit despre cum decurg şedinţele de fond funciar la Primărie, despre atribuţiile lui Şolea şi modul în care se implica acesta în rezolvarea dosarelor de retrocedare a terenurilor, menţionând şi că nu a fost niciodată la inculpat acasă. Crintea a fost audiat după ce, la un termen anterior, şi primarul Constantin Bobaru a fost luat chemat să răspundă întrebărilor judecătorului din acest dosar.

Şolea se declară nevinovat, la fel ca şi în primul dosar, în care a primit deja o condamnare cu suspendare, recursul fiind în faza de judecată la Curtea de Apel Craiova. Acolo procesul bate pasul pe loc, pentru că încă din decembrie judecătorii aşteaptă să primească de la Tribunalul Gorj înregistrările făcute în momentul flagrantului în biroul fostului secretar, Şolea spunând în diferite ocazii că a refuzat mita de 3.000 de lei de aproape 40 de ori, totul fiind, în opinia sa, o înscenare.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: