Maserati, restanţe de trei luni la plata salariilor

Mai mulţi angajaţi ai societăţii Maserati au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj despre faptul că nu şi-au primit salariile de câteva luni. Este vorba de angajaţii firmei deţinute de Gabriel Popescu, fratele senatorului PNL, Dian Popescu. Administratorul societăţii are la dispoziţie circa două săptămâni să plătească restanţele către salariaţi, în caz contrar va primi o amendă usturătoare, spun inspectorii de muncă.

În jur de 20 de persoane au protestat ieri dimineaţă la sediul firmei Maserati, oamenii fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit lefurile încă din luna august. Acolo a fost prezent şi Gabriel Popescu, administratorul societăţii, care le-a garantat oamenilor că-şi vor primi restanţele salariale. „O să-şi primească banii. Am vrut să luăm un credit bancar. Am pus gaj două camioane, un teren, dar nu ne-au mai dat banii. Nu am făcut rost de bani. Ei nu ştiu cum e factoringul, ei nu pricep”, a spus Gabriel Popescu, care cu acest răspuns nu a făcut decât să incinte spiritele în rândul protestatarilor. 

Riscă sancţiuni contravenţionale

O parte dintre angajaţi a solicitat şi ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în speranţa că astfel vor căpăta ceva. Nu este pentru prima dată când angajaţii Maserati reclamă întârzieri la plata salariilor. “Acum au fost 9 persoane la mine, data trecută cred că au fost în jur de 7-8. Noi am efectuat un control la începutul lunii şi am dispus o măsură, ca până în data de 6 decembrie să fie plătite la toţi salariaţii drepturile salariale restante. În caz contrar, riscă amenzi conform legii, sancţiunea pentru nerespectarea măsurilor pleacă de la 5000 lei până 10.000 lei”, a declarat George Romanescu, inspector general în cadrul ITM Gorj.

Disponibilizaţi

Societatea Maserati a disponibilizat 60 de angajaţi la începutul acestui an, dat fiind faptul că Petrom a renunţat la o parte din contractele pe care le avea cu societatea. Senatorul Dian Popescu a fost administratorul acestei societăţi, dar a renunţat odată cu intrarea în Parlamentul României.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: