Maşinile de intervenţie, echipate pentru iarnă

Instituțiile din Județul Gorj care sunt solicitate să intervină la diferite cazuri prin serviciul 112 au cheltuit bani grei pentru echiparea autospecialelor pentru sezonul rece. Cele mai mari sume au fost alocate de Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, urmat de Inspectoratul Județean de Poliție. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a scăpat mai ieftin iarna aceasta, pentru că mașinile din dotare sunt în garanție.

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a încheiat în urma unei licitații un contract în valoare de 35.569 de lei cu firma SC TINK NOVO SRL pentru echiparea ambulanțelor pentru sezonul rece cu anvelope. Tot din această sumă au fost achiziționate și piese, dar și antigel. Mai mult, pentru revizii tehnice, sezoniere si accidentale precum și unele reparații curente care nu se pot face în atelierul propriu a fost încheiat un contract cu firma Agro Impex SRL în valoare de 260.000 de lei fără TVA. În atelierul instituției se verifică numai densitatea antigelului și completarea acestuia atunci când este nevoie, se face completarea cu lubrefianți, se face întreținerea dotărilor și a instalației electrice și se verifică presiunea din anvelope.

IPJ Gorj a cheltuit mult mai puțin decât SJA

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj  a alocat pentru echiparea  de iarnă a autovehiculelor de serviciu suma de 10.460 de lei.  Pentru înlocuirea anvelopelor a fost încheiat un contract în valoare de 6.651 de lei cu firma SC JACKIE SRL care a montat și demontata fiecare anvelopă cu aproximativ 9 lei. Direcțiile acestor autovehicule au fost reglate de către SC PROAUTO SRL cu 3.809 de lei, ceea ce înseamnă 48 de lei pentru fiecare autospecială. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj achiziționează piese de schimb de la SC CRISDESING SRL, SC NEW MAGAUTO SOCER SRL și SC PROAUTO SRL, care au fost selecționate în baza ofertelor.  În atelierul propriu al IPJ Gorj se fac o serie de reparații cu excepția echilibratului de roți, reglare direcție, verificare sistem de frânare, vopsitorie și tinichigerie.

ISU Gorj a scăpat cel mai ieftin

Sumele alocate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dumitru Petrescu” pentru echiparea autovehiculelor pentru sezonul rece au fost de 1.382 lei. Pentru reviziile tehnice la mașinile de intervenție s-a plătit suma de 3.295 de lei, pentru că o parte s-au făcut și în atelierul propriu cu piese achiziționate de la SC PROAUTO SRL, SC APROBAZ SRL, SC COREX SRL, SC WECTOR GROUP SRL Iași, SC HEXA IDP Târgoviște  SC MOBIL TOTAL SRL București. Pentru că majoritatea mașinilor sunt în garanție  service-ul acestora s-a făcut la Craiova, Pitești, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu și Slatina.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: