Medicii de la Cărbuneşti, verdict amânat

Mai trec vreo două luni până când medicii de la Târgu Cărbuneşti, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, vor afla dacă rămân sau nu cu verdictul dat iniţial de Tribunalul Gorj, prin care erau condamnaţi la închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind de patru ani.

Curtea de Apel Craiova a decis ieri ca următorul termen în proces să fie tocmai la sfârşitul lunii mai, până atunci inculpaţii având ocazia să îşi pregătească mai bine apărarea. Procesul a bătut pasul pe loc oricum luni de zile, după ce medicii ginecologi Dana Uţupanu, Aurelian Dobran și anestezistul Grigore Dinu, au solicitat instanţei să clarifice dacă pot fi sau nu asimilaţi funcţionarilor publici.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca procesul să continue cu aceştia întrucât sunt plătiţi din bugetul public şi, ca urmare, sunt asimilaţi funcţionarilor publici, instanţa de la Craiova nepronunțând însă un verdict în această primăvară.

Cei trei medici au fost reținuți în urma unui flagrant organizat la începutul anului trecut, când soțul unei gravide s-a plâns instituțiilor statului că i se cer 1900 de lei pentru o naştere prin cezariană. Bărbatul nu avea acei bani și de aceea a depus plângere, ulterior, la proces, medicii inculpați recunoscându-și faptele de care sunt acuzaţi, pronunţarea unei sentințe la Craiova părând inițial a fi o chestiune simplă, lucru care s-a dovedit însă a nu fi chiar așa, verdictul de la Târgu Jiu interzicându-le medicilor şi să îşi profeseze meseria timp de un an.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: