Medicii, pregătiţi să protesteze

Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acţiunilor urmând să fie stabilit vineri, se arată într-un document obţinut de Mediafax.

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viaţa fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influenţa destinul.

Preşedintele CMR le mai transmite colegilor că numai cine vrea să fie surd şi orb nu observă că, în România, profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate.

CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate. Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Preşedintele CMR a precizat că scrisoarea a fost trimisă celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: