Medinţu: Se lucrează la rectificarea bugetului

Directorul Diviziei Energie din Complexul Energetic Oltenia a declarat ieri că se lucrează la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei.

Până la finalul lunii septembrie va fi aprobat în organele de conducere ale companiei noul buget ce va avea planificată o producţie de energie de 12,5 - 13 TW/h. „Nu a fost aprobat, dar se lucrează. O să fie o planificare de 12,5 TW/h“, a declarat Aurel Medinţu. Reducerea producţiei înseamnă automat şi o reducere a veniturilor, dar şi cheltuielilor.

Rectificarea pe minus este necesară după rezultatele la şase luni ale companiei. La şase luni, compania a livrat doar 4,5 TW/h deşi planificase 7,9 TWh. CE Oltenia şi-a propus pe anul 2013 o producţie de 18,5 TWh.

În acelaşi timp, sindicatele propun renegocierea pachetelor de performanţă raportat la noua cantitate de energie planificată, cea de 12,5 TW/h. Pe de altă parte, directorul de resurse umane Ion Răuţ a declarat în presa locală faptul că după rectificarea pe minus a bugetului sindicatele au două variante: pachete de performanţă şi salarii mai mici sau pachete de performanţă şi reducere de personal. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: