Meditaţii gratuite pentru elevii din anii terminali

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor putea beneficia de meditaţii gratuite în week-end. Acest lucru va fi posibil în urma unui parteneriat încheiat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj cu Inspectoratul Şcolar din Hunedoara. Şcolile în care se vor face meditaţii sâmbăta vor fi stabilite în funcţie de rezultatele ce vor fi obţinute de către elevi la simulările ce se vor desfăşura în perioada februarie-martie.

Sute de profesori din Gorj şi Hunedoara vor face sâmbăta meditaţii gratuite la şcoli în vederea pregătirii elevilor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. „Avem un parteneriat cu judeţul Hunedoara, iar grupul ţintă este format din 4100 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, 2600 de elevi din Gorj şi 1500 din Hunedoara. Vom merge către elevii care au nevoie de pregătire suplimentară din tot judeţul. Încercăm să ne adresăm copiilor care n-au posibilităţi materiale să facă meditaţii”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Acesta a mai precizat că elevilor li se va asigura şi masă în intervalul cât se vor derula meditaţiile. „Din Gorj vor fi implicaţi 600-700 de profesori, iar din Hunedoara 300-400 de profesori care vor lucra sâmbăta cu copiii, la şcoală. Profesorii vor fi plătiţi, iar copiii vor primi şi o masă în ziua respectivă. Voi încerca să semnez cât mai repede contractul cu POSDRU pentru a implementa acest program întrucât nu mai este foarte mult timp până la examene”, a mai precizat Ion Işfan.

Meditaţiile vor începe după simulările pe care elevii vor trebui să le susţină la începutul semestrului al II-lea. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea la limba şi literatura română în data de 18 februarie, iar cea de la matematică în data de 19 februarie, rezultatele urmând să se afişeze în data de 7 martie. La rândul lor, elevii claselor a XII-a vor susţine simulările după următorul calendar: 3 martie - simularea la limba şi literatura română; 5 martie - simularea probei obligatorie a profilului; 7 martie - simularea probei la alegere a profilului şi specializării, rezultatele urmând a fi afişate în data de 14 martie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: