Mergea refuză să ancheteze falsurile de la Turceni

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj știe de notele falsificate de la Grupul Școlar Industrial Energetic din Turceni dar spune că nu va face anchetă, pentru că nu are sesizare scrisă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu va mai face ancheta anunțată la Grupul Energetic Turceni pentru a vedea dacă sunt elevi de la clasele cu frecvenţă redusă care au promovat anul fără a fi examinaţi. Motivul invocat de către inspectorul general Nicolae Mergea este acela că la inspectorat nu a ajuns nicio sesizare scrisă. Profesorul care a denunțat falsurile a depus plângere doar la conducerea școlii, iar directorul Pasăre, cel suspectat că ar fi făcut falsurile, nu a considerat necesar să trimită plângerea la Inspectorat. Poliția tace, deși un astfel de fals este de competența organelor de anchetă.

Pasăre: „Elevii au fost exmatriculați demult"

Gheorghe Munteanu, profesorul de matematică de la Grupul Şcolar Energetic Turceni care a reclamat falsificarea unor note spune că nu a sesizat în scris Inspectoratul Şcolar pe motiv că se aştepta să facă acest lucru Ion Pasăre, directorul grupului şcolar. "Eu am făcut sesizarea către director, acum dacă dumnealui nu a sesizat Inspectoratul, o voi face eu", a declarat Munteanu.

Ion Pasăre, directorul Grupului Energetic Turceni, susţine în continuare că acuzaţiile profesorului Gheorghe Munteanu sunt false. "Nu sunt probleme de semnalat la Inspectoratul Şcolar fiindcă domnul profesor Munteanu nu a luat în calcul că elevii despre care  el spune că au trecut anul fără a fi examinaţi au fost exmatriculaţi de mult", susţine acesta. Este pentru prima dată când Pasăre spune despre respectivii elevi că au fost exmatriculați de mult, varianta inițială fiind aceea că unii dintre elevi au dat examenul cu el, dar că lucrările ar fi fost corectate de Munteanu, fapt pe care acesta din urmă nu îl recunoaşte. Pasăre mai spunea în declarația de acum câteva zile că Munteanu inventează acuzele pentru că l-ar fi schimbat de la catedra de matematică, iar acesta vrea acum să se răzbune.

Mergea: „Nu am avut timp de anchetă"

Nicolae Mergea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj,  spune că nu a trimis pe nimeni să verifice dacă acuzaţiile făcute de Munteanu sunt adevărate, întrucât ştie de această situaţie doar din presă, nu de la un reprezentant al Grupului Şcolar Turceni. "Nu se va face nicio anchetă întrucât nu avem o sesizare scrisă din partea cuiva care îşi asumă aceste acuzaţii care sunt destul de grave şi nici nu am avut timp fiind ocupaţi cu deschiderea anului şcolar. Dacă vom fi sesizaţi în scris vom face verificări", a declarat Mergea. Ziarul Pandurul a publicat în facsimil sesizarea făcută de profesorul Munteanu și o poate pune la dispoziția ISJ Gorj dacă de asta depinde aflarea adevărului.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: