Microbuz şcolar nou pentru elevii din Bumbeşti Piţic

Primăria Bumbeşti Piţic a primit un microbuz şcolar nou, repartizat prin Ordinul Comun al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Tineretului, Culturii şi Sportului. Acest microbuz va înlocui un ARO vechi, pe care autorităţile locale îl foloseau la transportul elevilor de la domiciliu la singura şcoală gimnazială existentă pe raza comunei. Odată rezolvată problema transportului există posibilitatea ca elevii să-şi înceapă cursurile la ora 8.00, în anul şcolar trecut programul fiind decalat cu o jumătate de oră. Autorităţile locale au refăcut şi stocul de lemne, astfel încât elevii şi preşcolarii să nu aibă de suferit pe perioada sezonului rece.

Primăria Bumbeşti Piţic dispune de două microbuze şcolare, după ce în această vară i-a fost repartizat un nou mijloc de transport. „Am primit un microbuz şcolar nou, iar în această perioadă ne ocupăm de înscrierea lui în circulaţie. Până acum, transportam elevii la şcoală cu un ARO vechi şi un microbuz şcolar. Începând cu acest nou an şcolar, vom înlocui ARO cu microbuzul nou şi astfel vom folosi două microbuze şcolare la transportul copiilor. În aceste condiţii ne vom descurca mult mai uşor. Avem o singură şcoală gimnazială şi trei grădiniţe, este mult de umblat, iar fără două microbuze nu ne puteam descurca”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Odată rezolvată problema transportului există posibilitatea ca elevii să înceapă cursurile la ora 8.00. „Copiii sunt răspândiţi pe toată raza comunei, neavând decât o singură şcoală gimnazială, mijloacele de transport şcolari au de parcurs câte 45 de kilometri. Până acum, orarul elevilor începea la ora 8.30, dar acum există posibilitatea ca programul să înceapă la ora 8.00, vom lua însă o astfel de măsură în urma unor discuţii cu directorul şcolii. Avem vreo trei-patru cadre didactice care vin din Târgu Jiu şi vrem să aflăm dacă au cu ce să ajungă mai devreme”, a mai precizat Michy Nioaţă.

Potrivit autorităţile locale, unităţile de învăţământ de pe raza comunei sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. „Unităţile de învăţământ au fost igienizate, au fost aprovizionate cu lemne pentru iarnă. Avem două centrale pe lemne la şcoala din centrul comunei. Au fost aprovizionate cu lemne şi cele două grădiniţe din satele Cârligei şi Poienari. La aceste grădiniţe avem sobe pe lemne”, a menţionat primarul Nioaţă. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: