Minerii de la Berbeşti-Alunu nu au loc în Complexul Energetic Vâlcea

Salariaţii care îşi desfăşoară activitatea la exploatarea Berbeşti-Alunu şi care ar trebui externalizaţi din Complexul Energetic Oltenia se tem că nu vor avea toţi loc la viitorul Complex Energetic Vâlcea. Aceştia spun că doar jumătate din cei 1.300 de salariaţi vor putea fi păstraţi. Minerii spun că în campania electorală li s-a promis că se va renunţa la ideea externalizării. Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, este acuzat că vrea să facă disponibilizări pe ascuns, asta în timp ce directori din cadrul companiei îşi angajează rudele în complex.

Un grup de mineri de la cariera Alunu a sesizat ieri redacţia Pandurul că externalizarea către CET Govora, anunţată pentru 1 februarie, îi va lăsa fără serviciu. Oamenii se plâng că nimeni nu îi informează ce se va întâmpla şi spun că există la nivelul unităţii o stare de încordare. „Ni s-a promis la alegeri că nu ne vor externaliza către CET Govora. Noi ducem grija zilei de mâine, avem copii de crescut, nu mai ştim ce să credem, că nu vorbeşte nimeni cu noi. Se aude prin carieră că vom fi externalizaţi cu 1 februarie 2015. Suntem confuzi. Domnul Ciurel ar vrea să facă disponibilizări pe ascuns, să bage unitatea în insolvenţă şi să rămânem pe drumuri”, a spus unul din minerii de la Cariera Alunu.

Oamenii spun că nu vor avea niciun viitor în cadrul CET Govora, că lucrurile stau prost acolo, mai ales după moartea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea. „CET Govora e aproape de insolvenţă mai ales că a murit şi preşedintele Câlea. Nu ne dorim această externalizare. Când a fost în campanie au venit toţi şi primarul Cotojman, şi deputatul Weber şi ne-au garantat că nu ne externalizează”, au declarat minerii. Pe de altă parte, oamenii sunt supăraţi că, în timp ce ei vor fi externalizaţi, în cadrul complexului se fac angajări pe ascuns.”Noi lucrăm de 25 de ani în complex şi nu ştiu cum să mai facă să scape de noi, iar directorul Petroniu şi-a angajat rudele în complex pe motiv că sunt expropriate”, spun oamenii.

Deputatul PSD Mihai Weber a precizat doar că nu s-a fixat un termen privind externalizarea carierei Alunu şi că se va ţine cont de situaţia fiecărui om în parte.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: