Minerii din CE Oltenia aşteaptă prima de Ziua Minerului

Peste zece mii de mineri din CE Oltenia vor încasa 700 de lei, primă de Ziua Minerului, dar toţi salariaţii producătorului de energie aşteaptă şi acum cota de cărbune şi majorarea adaosului lunar de la 250 la 350 de lei.

Sindicatele şi administraţia din CE Oltenia au oprit discuţiile privind acordarea cotei de cărbune sau majorarea adaosului lunar. Sindicaliştii cer să fie convocaţi la o nouă şedinţă, însă aceasta se lasă aşteptată. Din punctul de vedere al administraţiei, problema cotei de combustibil este soluţionată. Directoratul a dat o hotărâre pe data de 17 iulie în care a aprobat Regulamentul pentru acordarea în anul 2015 a cotei de combustibil. Se vorbeşte despre 10 tone de cărbune, oferite în natură, tuturor salariaţilor. S-a stabilit că lignitul va fi ridicat de la sucursalele/subunităţile unde salariaţii îşi desfăşoară activitatea şi de la unităţile din Rovinari, pentru salariaţii de la Executiv - CEO şi sediul SDM. Ori sindicatele vor să fie şi varianta în bani a cotei de combustibil. S-ar părea că administraţia speră că cei mai mulţi vor alege cărbunele, considerând că nu este altă şansă, iar în octombrie - noiembrie să dea şi bani. Cât despre adaosul lunar, cel care a înlocuit prima de vacanţă, administraţia se face că plouă.

Sindicaliştii speră că nu vor fi probleme cu acordarea primei de Ziua Minerului, în valoare de 700 de lei. Administraţia a încercat să amâne acordarea primei de Ziua Energeticianului, argumentând cu o lipsă de lichidităţi, însă până la urmă oamenii şi-au primit banii. Prima de Ziua Minerului va intra în conturile minerilor până pe 15 august.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: