Minerii şi energeticienii, în prima zi de concediu fără plată

Mii de mineri şi energeticieni nu mai lucrează de astăzi, aceasta fiind prima zi de concediu fără plată. „Prima zi fără plată va fi vineri, a doua va fi luni“, a declarat ieri Aurel Medinţu, director în CEO, lucrurile fiind se pare deja stabilite. Angajaţii se vor întoarce la serviciu marţi, 11 iunie. Mai mult, declaraţia privind menţinerea programului de lucru de patru zile a fost făcută la ora la care sindicatele erau la negocieri.

Conducerea complexului afirmă că societatea este rentabilă dacă livrează 1300 de MWh. Directorul Diviziei Energie din Complexul Energetic Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat ieri că după reducerea cheltuielilor în zonele de producţie pragul de rentabilitate al firmei a ajuns la 1300 de MWh şi nu 1800 de MWh, aşa cum se declarase la începutul anului.

Dar, în această lună de exemplu, au fost doar câteva zile când într-adevăr a fost livrată în sistem şi cantitatea de 1500 de MWh, dar ieri de exemplu CE Oltenia livra 1000 sau chiar sub 1000 de MWh.

Directorul de la energie declară că oamenii vor primi banii înapoi pe aceste patru zile dacă vânzările de energie sunt undeva la 1300 de MWh. „Prin alte măsuri pe care intenţionăm să le luăm, pe lângă programul în prima lună, este că, atunci când se atinge 1300 MW putere medie orară livrată, noi dăm înapoi la salariaţi jumătate din bani pierduţi în iunie. Iar următoarea lună care atinge iar pragul acesta dăm banii şi pe următoarele două zile şi am venit la zi“, a spus Medinţu.

VARIANTĂ

Medinţu mai spune că nu a fost acceptată varianta sindicatelor, zece zile de şomaj tehnic, deoarece asta ar însemna întreruperea totală a activităţii, lucru imposibil pentru termocentrale. Angajaţii din termocentrale vor lucra 23 de zile, dar vor fi plătiţi doar 15.

utilaj_minier

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: