„Mini hotel” din toamnă la CNTV

Elevii care vor studia la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu vor beneficia de spaţii de cazare moderne începând de anul şcolar viitor. Asta pentru că vechiul cămin va fi transformat într-un „mini hotel”, conform spuselor directorului unităţii, Dorin Taşcău. Fiecare cameră va fi renovată şi dotată cu baie proprie. Investiţia face parte din programul de reparaţii demarat de municipalitate la unităţile şcolare.

Vechile camere din căminul CNTV sunt amenajate în această perioadă astfel încât în anul şcolar 2013-2014 elevii găzduiţi aici să beneficieze de cele mai bune condiţii. Dacă până în prezent cei peste 100 de elevi interni foloseau băile la comun, de anul acesta fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie. „După ce anul trecut am amenajat în cămin la parter şi la etajul 1 câteva săli de clasă, în anul acesta continuăm şi sper ca toate clasele 0-IV să fie mutate în această incintă. De asemenea, la etajul 2 şi 3 încercăm să transformăm internatul într-un fel de mini-hotel pentru elevi. Vom avea toaletă în fiecare cameră şi astfel condiţiile de trai şi de viaţă ale elevilor vor creşte. Sper ca de toate să fie vreo 24 chiar 26 de camere, dacă luăm în calcul şi băile vechi pe care le vom transforma tot în camere. Numărul de elevi interni a scăzut în ultimii ani, noi ne-am făcut calculul la 100-120 de elevi interni care vor avea într-adevăr condiţii mai bune decât în anii trecuţi. Nu va rămâne la fel taxa de cazare, dar nici nu se va modifica substanţial”, a declarat Dorin Taşcău, directorul CNTV.

Reabilitarea căminului a costat circa 2,5 miliarde lei vechi, bani suportaţi de Primăria Târgu Jiu. La toate cele 53 de unităţi şcolare din municipiu au fost efectuate modernizări. „În această perioadă se derulează ultima etapă a programului de reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ din municipiu. Practic acest program s-a derulat pe parcursul întregului an însă mare parte al lucrărilor au fost executate în perioada vacanţei de vară. Au fost incluse în acest program majoritatea unităţilor de învăţământ din municipiu, au fost realizate o serie de lucrări care au vizat modernizarea şi igienizarea spaţiilor de clasă, a grupurilor sanitare, a continuat programul de reabilitare a sălilor de sport, a cantinelor, a căminelor. Tot în această perioadă se derulează şi serviciile de revizie a instalaţiilor de gaze, sanitare, a instalaţiilor termice, instalaţiilor de încălzire”, a precizat Raul Chiriac, şef Serviciu Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Şi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din municipiu au fost aduse îmbunătăţiri. S-a lucrat la modernizarea grupurilor sanitare şi a sălii de sport, iar acoperişurile corpurilor de clădire au fost reparate.     

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: