Minori prinşi de jandarmi consumând droguri

            În ziua de duminică, 18 decembrie a.c., în jurul orelor 15.00, un echipaj de jandarmi format din lucrători din cadrul compartimentului Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, au depistat în Parcul Central din municipiul Tg-Jiu, trei minori care deţineau fără drept asupra lor, un praf ce părea a fi drog, pentru consum propriu, cu intenţia de a-l fuma.

Aceştia, au amestecat praful cu tutun dintr-o ţigară şi l-au introdus într-o foiţă de hârtie tip O.C.B., moment în care au fost depistaţi de către jandarmi.

           Astfel, în urma legitimării lor de către echipajul de jandarmi, cei trei minori, respectiv: R.S., de 15 aniV. D., de 15 ani şi P.A.F., de 14 ani, toţi domiciliaţi în municipiul Tg-Jiu, au fost conduşi la sediul unităţii, unde verificările au continuat în prezenţa părinţilor acestora.

            Tinerilor le-a fost ridicată cantitatea de substanţă pe care o deţineau asupra lor (aproximativ 4 grame)  şi pentru faptul că exista suspiciunea că aceasta substanţă are efect halucinogen şi este interzisă de lege, aceasta a fost sigilată în două plicuri, cu sigiliul MAI., fiind luată imediat legătura cu lucrători din cadrul B.C.C.O. Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, care s-au deplasat la faţa locului, unde au procedat la analizarea substanţei respective iar în urma verificărilor criminalistice efectuate, s-a constatat că substanţa deţinută face parte din categoria drogurilor.  

          Susnumiţilor, le-au fost întocmite în baza art. 214 Cod de procedură penală, acte procedurale premergătoare urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propriu fără drept

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: