Mitrescu: Nu sunt şanse să renunţăm la grevă

Sindicatele şi administraţia nu pare să ajungă la vreun consens aducându-se vorba tot mai des de greva din 10 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Constantin Mitrescu, susţine că în urma întâlnirii administraţiei şi sindicatelor din cadrul CE Turceni cu directorul general al Electra Constantin Bălăşoiu, nu sunt semne că se va ajunge la o înţelegere în privinţa disponibilizărilor, astfel că nu se va renunţa la greva din 10 ianuarie.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de discuţiile pe care le-au avut cu Bălăşoiu deoarece nu sunt semne că se va putea renunţa la disponibilizări. Şi numai de la CE Turceni ar trebui să plece o mie. ”Am avut mai mult o discuţie informală, nu s-a stabilit nimic concret. De aceea ne vom mai întâlni şi astăzi în speranţa că se va lua o decizie, deşi este greu”, a declarat Constantin Mitrescu. Sindicalistul a mai spus că Bălăşoiu ţine cu dinţii de strategia pe care a prezentat-o la Căciulata sindicaliştilor, strategie ce cuprinde peste 4000 de disponibilizări.” Nu avem nicio speranţă că ne vom înţelege. Noi nu vrem disponibilizări, dar se pare că nu se poate altfel. Nu ajungem la nicio înţelegere, motiv pentru care deocamdată greva din 10 ianuarie rămâne valabilă”, a mai spus Constantin Mitrescu.

Sindicaliştii propuseseră cinci ani de şomaj tehnic pentru minerii aproape de pensionare şi trecerea a 10 la sută din Electra în acţiuni pe care să le cumpere angajaţii.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: