Mitrescu: Vom cere ca disponibilizările să se facă la cerere

Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), a declarat că sindicatele afiliate organizaţiei nu vor accepta propunerea administraţiei privind plăţile compensatorii cuprinse între 3.000 de lei şi 20.000 de lei. Sindicaliştii vor cere majorarea plăţilor compensatorii până la 30.000 de lei. În plus, Mitrescu propune ca aceste concedieri să se facă doar la cerere.  

Reporter: Aţi primit notificarea administraţiei referitoare la cele peste 2.000 de concedieri? Cum vi se pare?

Constantin Mitrescu: Da. O să trimitem un punct de vedere. Nu suntem de acord cu acele plăţi compensatorii. E un fel de umilire a salariaţilor. Plăţile compensatorii sunt umilitoare în contextul în care alte societăţi energetice - Hidroelectrica, Complexul Energetic Hunedoara - primesc plăţi compensatorii mai substanţiale. Ăsta ar fi un punct de vedere. Şi al doilea punct de vedere este numărul persoanelor ce urmează să fie disponibilizate. Ei spuneau că sunt în jur de 3.000 de oameni, dar că externalizează 1.092 la Berbeşti. Mai rămâneau 1.900 şi în notificare apare un număr mai mare cu vreo 200 şi ceva de salariaţi.

Rep.: Veţi merge cu alte propuneri în faţa administraţiei?

C.M.: Vom propune să majorăm plăţile compensatorii.

Rep.: Cât să fie minim, cât maxim?

C.M.: Ne-am dori minim 12.000 de lei şi maxim 30.000 de lei, aşa cum se întâmplă la celelalte societăţi. Să fie măcar suma pe care a încasat-o domnul director Medinţu (n.r.- director Divizia Energie- Aurel Medinţu). A încasat 35.000 de lei şi tot a fost nemulţumit.

Rep.: Ce alte solicitări mai aveţi în privinţa programului de restructurare?

C.M.: Noi vom cere ca principiul de bază la aceste disponibilizări să fie voluntariatul, să se facă la cerere. Şi atunci este nevoie să creştem plăţile compensatorii pentru a exista solicitări.

Rep.: Directorul Laurenţiu Ciurel s-a exprimat deja la o emisiune tv că nu se vor face la cerere.

C.M.: Atunci să le facă singur, dacă poate să facă acest lucru.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: