Mocioi: Nu i-am cerut lui Berca să se retragă

Deputatul PNL, Niculina Mocioi, a relatat ieri la un post de radio local discuţiile pe care le-a avut cu şefii partidului în privinţa candidaturii pentru primăria Târgu Jiu. Mocioi a ţinut să explice că nu i-a cerut lui Eduard Berca să nu candideze. Aceasta spune că liderul partidului, Dan Vîlceanu, i-a cerut să candideze, iar ea a acceptat sub condiţia să primească şefia filialei Târgu Jiu, pentru a putea organiza partidul în aşa fel încât să aibă şanse de câştig. Solicitarea i-a fost respinsă. Mocioi spune că va avea aceeaşi solicitare dacă sondajul o va scoate pe primul loc. Dacă nu, îi va face campanie câştigătorului.

Rep.: Este adevărat că i-aţi cerut lui Eduard Berca să se retragă din competiţia internă?

N.M: Nu este adevărat, nu i-am cerut acest lucru colegului meu Edi Berca, nu aş fi avut cum să fac acest lucru având în vedere că dumnealui conduce de ceva ani organizaţia municipală a vechiului PDL, a reuşit să facă o echipă acolo, în niciun caz nu aş fi putut eu să-i cer acest lucru. Lucrurile s-au întâmplat la alt mod. În interiorul partidului se vorbeşte de posibilitatea ca eu să fiu candidat pentru primăria municipiului Târgu Jiu, de luni bune se vorbeşte acest lucru. Este adevărat că în urmă cu ceva timp am avut o discuţie cu copreşedintele Dan Vâlceanu pe acest subiect. Dumnealui mi-a cerut să mă hotărăsc dacă vreau să intru în această competiţie, la acea dată am cerut un timp de gândire, iar recent am reluat discuţiile pentru că deja se intrase pe acel calendar de intenţie.

Rep.: Care au fost discuţiile cu Berca şi Vâlceanu?

N.M: Am avut o discuţie cu Edi Berca şi cu Vâlceanu, m-a interesat în primul rând care este opinia colegiului meu Edi Berca. Dumnealui şi-a exprimat disponibilitatea de a nu candida, acest lucru a venit din partea lui, îşi dorea să mă susţină pe mine ca şi candidat unic din partea vechiului PDL cu ceva condiţii pe care eu nu le-am putut accepta dintr-o raţiune cât se poate de firească. Mi se pare normal ca persoana care va candida să aibă posibilitatea să-şi stabilească echipa. Pentru că nu ne-am înţeles pe acest subiect am decis ca fiecare să meargă cu candidatura mai departe.

Rep. : Care au fost condiţiile impuse de Berca?

N.M: Condiţiile au fost legate de poziţionarea în listă pentru Consiliul Local, am considerat că este prea din timp să discutăm despre cine ar putea ocupa locuri eligibile dat fiind faptul că noi oricum în acest moment suntem într-o competiţie internă până la urmă. Această competiţie poate să fie câştigată de oricare dintre noi cinci. Domnul Berca a spus că îşi doreşte pe mai departe să rămână copreşedinte la municipiu. Eu am considerat că dacă dumnealui nu vrea să intre în competiţia internă era firesc ca eu să conduc din calitatea de copreşedinte organizaţia municipală, pentru a avea şi pârghiile oferite de statut să-mi formez echipa.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: