Morega: Barbu, înregistrat în timpul negocierilor cu Chivu

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a declarat că discuţia din restaurant dintre Laurenţiu Chivu şi copreşedinţii PNL Gorj a fost înregistrată şi că este foarte posibil să apară în curând, în presă. Barbu nu exclude posibilitatea ca înregistrarea să existe, însă spune că îşi va da demisia dacă din ea reiese „ceva mafiot”.

Morega spune că există o înregistrare a negocierilor dintre Chivu şi copreşedinţii PNL Gorj. „Am înţeles dintr-o discuţie, care se pare că este şi înregistrată la un restaurant, la care au fost cei doi copreşedinţi Barbu şi Vâlceanu, împreună cu Chivu, că Barbu ar fi spus ceva de maniera aceasta: Eu nu voi rămâne în Gorj, dar nu vreau să plec nici sărac din Gorj, iar tu îţi faci treburile cum crezi tu de cuviinţă, mie îmi spui şi achiesez la rezolvarea lor. Iată că de fapt a achiesat şi Vâlceanu la această propunere a lui Barbu ca să rămână Chivu în continuare”, a declarat Morega.

Morega spune că, pe lângă discuţia dintre cei trei, a mai existat o negociere separată între Laurenţiu Chivu şi Tudor Barbu. „Să nu uităm că Chivu şi Barbu au făcut parte din acelaşi partid, din PPDD, să nu uităm că cei trei au avut o întâlnire tot la acelaşi restaurant, după care Dan Vâlceanu s-a retras, iar Barbu şi Chivu au rămas într-o negociere financiară, de partid, nu pot să ştiu. Lucrurile sunt discutabile, încerc să intru în posesia acelei înregistrări şi apoi vom discuta mai multe. Este foarte probabil ca înregistrarea să apară cât de curând în presă”, a mai precizat Morega.

La rândul său, Barbu spune că îşi va da demisia dacă din înregistrarea respectivă reiese „ceva mafiot”. „Dacă există o înregistrare trebuie făcută publică, din respect pentru gorjeni. Este foarte posibil să existe pentru că nu m-am ascuns nici eu, nici Vâlceanu, întâlnirea solicitată de primarul interimar a fost făcută în văzul oamenilor, ziua în amiaza mare, pe o terasă. Dacă în această posibilă înregistrare există o frază sau o propoziţie care să-i conducă pe gorjeni la ideea că eu sau Vâlceanu am negociat ceva financiar, legat de buget, de afaceri, ceva mafiot, eu, Tudor Barbu, îmi dau demisia din funcţia de copreşedinte al PNL Gorj, în secunda în care apare înregistrarea. Dacă nu este aşa cel care a făcut afirmaţia trebuie să plece definitiv din politica gorjeană pentru că este un rău, este ceva malefic”, a declarat Barbu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: