Morega: Călinoiu şi-a consolidat poziţia de comandant suprem al PSD Gorj

Dan Ilie Morega îi acuză de laşitate pe deputaţii PSD Mihai Weber, Camelia Khraibani şi Scarlat Iriza, care nu au avut curajul să-şi susţină, în faţa lui Călinoiu, punctele de vedere exprimate anterior într-un comunicat de presă. Morega crede că deputaţii gorjeni se tem să-şi nu piardă scaunele călduţe din Parlament în condiţiile în care îi mânie pe baronii PSD de la Gorj. 

Rep.: Ce părere aveţi despre atitudinea pe care au avut-o cei patru deputaţi în faţa liderilor PSD Gorj?

D.I.M.: Este îngrijorătoare laşitatea celor trei parlamentari: Scarlat Iriza, Mihai Weber şi Camelia Khraibani. În laşitatea lor aproape nu au recunoscut conţinutul scrisorii şi aşa destul de sumară. Camelia Khraibani mai avea puţin şi plângea ca să fie iertată de baronii PSD de la Gorj. Singurul care a avut coloană vertebrală a fost Vasile Popeangă. Sincer să fiu mă aşteptam la o dezbatere furtunoasă, la o poziţie fermă mai ales din partea lui Florin Cârciumaru. El ar fi trebuit să promoveze o discuţie profundă pe problemele abordate în scrisoare, dar a preferat să înfiereze cu mânie proletară conţinutul scrisorii, conţinut real, dar neprofund, criticând atitudinea parlamentarilor.

Rep.: Credeţi că Florin Cârciumaru a pierdut în lupta pentru supremaţia în partid, în favoarea lui Ion Călinoiu?

D.I.M.: La fel ca şi prietenul lui, Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru a considerat că partidul este un bun al lor, moştenit de la taică său şi de la maică sa. În faţa lui Călinoiu el nu mai îndrăzneşte să spună un cuvânt. Este foarte clar că Ion Călinoiu i-a preluat prerogativele lui Cârciumaru, Călinoiu devenind astfel şeful şefilor politici şi ai administraţiei judeţene. Călinoiu şi Cârciumaru ar trebui să se autoanalizeze şi să vadă că au distrus judeţul Gorj şi municipiul Târgu Jiu. Se cunoaşte lipsa locurilor de muncă, pierderile de la CE Oltenia, depopularea judeţului, distrugerea Hidroelectrica şi faptul că gradul de îndatorare al gorjenilor la bănci este cel mai mare dintre toate judeţele ţării.

Rep.: Primarii au luat apărarea lui Ion Călinoiu, iar tinerii din PSD nu au avut nici un cuvânt de spus. Cum comentaţi atitudinea acestora?

D.I.M.: Primarii nu aveau cum să se arate împotriva lui Ion Călinoiu pentru că el împarte banii judeţului, el le dă bani pentru investiţii. Atitudinea tineretul este însă regretabilă. Prin laşitatea lor nu au făcut altceva decât să fortifice poziţia lui Ion Călinoiu de „El comandante”, comandantul lor suprem de la Gorj. 

Rep.: Credeţi că nu există persoană în PSD care ar putea să-i ia locul lui Ion Călinoiu?

D.I.M.: Sunt destui care ar putea să-i ia locul, dar sunt loviţi de amnezie, laşitate şi lipsă de personalitate. Eu mă aştept totuşi ca tinerii din PSD şi nu numai să se trezească la realitate. Aceşti doi indivizi, Călinoiu şi Cârciumaru, ar trebui să facă singuri pasul înapoi pentru că nu suntem în Cuba ca ei să distrugă judeţului şi să fie aleşi pe viaţă, cu atât mai mult cu cât au o vârstă înaintată. Ei oricum au rezolvat problemelor lor şi ale familiilor lor pe termen lung, nu pe termen mediu sau scurt. PSD Gorj nu a fost adus de Ion Călinoiu de la Vâlcea şi nici de Florin Cârciumaru de la Negomir.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: