Morega condiţionează revenirea în PNL de schimbarea lui Antonescu

Cine a crezut că independenţa politică îl va ţine pe Dan Morega toată vara s-a înşelat pentru că, în vremuri caniculare, deputatul mai toarnă şi el gaz de foc şi anunţă că e gata să revină în partid, dar cu o condiţie. Aceasta este cea a plecării lui Crin Antonescu din fruntea PNL, o condiţie greu de îndeplinit, culmea, deputatul preferându-l acum mai mult pe Călin Popescu Tăriceanu, a cărui schimbare o cerea anul trecut şi pe care a şi obţinut-o.

Dan Morega spune că are un motiv temeinic pentru a lua în calcul varianta revenirii în PNL, deşi face anunţul la scurt timp de la plecarea sa din formaţiunea politică. „Gorjenii mă ştiu pe mine cu bune şi cu rele, cu tot ce am făcut pentru ei înainte şi după 1989 şi mă ştiu mult mai bine decât mă ştie Crin Antonescu. Am muncit pentru acest partid, am adus filiala de la 6% la 18% şi de aceea nu-mi este indiferent ce se întâmplă cu organizaţia de care mi-am legat viaţa în ultimii ani. Actualul preşedinte s-a înconjurat de oameni care au cu totul alte interese, l-a numit pe Iulian Butnaru ca interimar în fruntea filialei Dâmboviţa, semn că nici nu a contat ce am spus eu atunci când am plecat din partid. Butnaru a fost adjunct la Vămi şi a devenit omul de casă al lui Antonescu, deşi e pe mână şi cu unii mafioţi de pe la noi care exploatează cărbunele în privat pe licenţe de explorare”, susţine deputatul independent.

Motive pentru îndepărtarea lui Antonescu

Morega susţine că preferă o revenire a lui Călin Popescu Tăriceanu în fruntea formaţiunii politice, asta în ciuda faptului că la începutul anului 2009 deputatul de Gorj era primul membru al PNL care a solicitat schimbarea fostului premier din fruntea partidului. „Nu exclud o revenire în partid, dar doar în anumite condiţii. Dacă din structurile de conducere se vor regăsi oameni precum Tăriceanu, Motreanu, Nicolăescu şi alţii, atunci şi partidul va avea alte perspective. Acum Crin Antonescu l-a făcut vioara a doua şi l-a anexat la PSD, ajungând să procedeze mai rău decât o făcea Călin Popescu Tăriceanu atunci când îi reproşam că nu se consultă cu organizaţiile. Acum partidul e împărţit în echipa lui Antonescu şi restul lumii”, menţionează deputatul Morega.

Fostul lider al PNL Gorj a demisionat din partid la începutul acestei luni, el declarând acum că, după moţiunea de cenzură de azi din Parlament alţi cinci parlamentari liberali vor pleca din partid. „Ştiu sigur că sunt cinci colegi pregătiţi să plece şi ei din partid, nemulţumiţi fiind de felul în care este condus PNL. Crin Antonescu refuză să facă o analiză a cauzelor care au determinat un sfert din aleşii liberali să plece din partid, iar numărul celor nemulţumiţi de cum conduce el PNL este în creştere. Cred că se impune convocarea unui Congres extraordinar în septembrie sau octombrie pentru a examina situaţia de acum pentru că mai suntem unii care credem că problemele nu se rezolvă doar prin apariţii dese la tv şi în presă. Sunt colegi care au stat şi câte o oră ca să fie primiţi la discuţii de Crin Antonescu şi nu au fost băgaţi în seamă şi de aceea spun că gradul de nemulţumire faţă de actualul preşedinte este unul ridicat”, afirmă Morega.

Fostul preşedinte al PNL Gorj a demisionat din partid după ce conducerea centrală a partidului a decis să amâne cu trei luni alegerile interne din organizaţie, programate pentru data de 5 iunie. Crin Antonescu a precizat atunci că Morega a demisionat întrucât ştia că urma să fie demis din funcţie, deputatul negând informaţia şi susţinând că afirmaţiile respective sunt „minciuni”. Locul lui Morega în fruntea PNL Gorj a fost luat de deputatul de Dolj Ionuţ Stroe, care a promis că va veni la Târgu Jiu săptămânal pentru a discuta cu noii săi colegi, el menţionând după prima vizită de săptămâna trecută că alegerile din filială trebuie organizate în maxim trei luni de acum încolo.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: