Morega face interpelări fără să se documenteze

Deputatul Dan Ilie Morega acuză ARR-ul judeţean că a sancţionat nejustificat primăriile pentru că nu dispun de revizor tehnic care să avizeze starea tehnică a microbuzelor şcolare. Chiar a înaintat o interpelare la Parlament, sperând că în acest fel vor fi soluţionate problemelor ridicate de primarii localităţilor care au în dotare microbuze şcolare. Însă despre aceste controale şi amenzi şeful ARR Gorj nu ştie nimic.

Deputatul Dan Ilie Morega vrea să soluţioneze problemele ridicate de primarii localităţilor care au în dotare microbuze şcolare, dar ARR nu confirmă probleme. „Consider că este total incorect să aplici asemenea sancţiuni celor în cauză, cunoscând faptul că în multe situaţii Consiliile locale nu au nici măcar conducători auto în organigramă, utilizând personal cu alte funcţii în statele de funcţiuni ale Consiliilor locale. Lipsa unui conducător auto prevăzut în organigrama Consiliilor locale care au în dotare microbuze şcolare este o problemă deosebit de gravă, care poate conduce la accidente şi la pierderi de vieţi omeneşti”, se arată în interpelarea făcută de Dan Ilie Morega în data de 8 februarie în Parlament.

Întrebat despre aceste controale, şeful ARR Gorj, Ilie Dăianu, spune că ele nu au vizat existenţa unui revizor tehnic, ci existenţa licenţelor de transport a microbuzelor şcolare. Mai mult decât atât, acesta explică faptul că în urma controalelor de acest gen singura primărie sancţionată a fost cea de la Logreşti, de la care au fost ridicate plăcuţele de transport şi s-a aplicat o amendă de 15.000 lei deoarece nu aveau licenţă de transport. Însă între timp problema de acolo a fost rezolvată. „Nu ştiu cine l-a învăţat pe domnul Morega să facă această interpelare. Nu este adevărat. Singura sancţiune a fost la Logreşti pentru că primăria nu deţinea certificat de transport în cont propriu”, spune Ilie Dăianu, Şeful ARR Gorj.

Ba mai mult, deputatul propune să se ia soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. „ARR să verifice starea tehnică periodică a microbuzelor şcolare, împreună cu RAR, şi să fie exonerate Consiliile locale de a avea în organigramele lor un post de revizor tehnic (şef de coloană auto) care nu-şi justifică existenţa. Prefecţii să solicite o bază de date cu numărul şi localităţile din judeţe care nu dispun de conducători auto profesionişti pentru microbuzele şcolare şi soluţionarea favorabilă a acestei probleme”, mai reiese din respectivul document.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: