Morega: Georgiana Porumbel, miss Consiliul de Supraveghere CEO

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, a fost surprins să afle din presă că unii candidaţi la posturile de directori în CE Oltenia au fost intervievaţi de persoane precum Georgiana Porumbel, fără nicio calificare în domeniu. Morega crede că nici Ciurel trebuia să se implice în selecţie, fiind clar că îi va favoriza pe actualii săi colaboratori. Surse au declarat pentru Pandurul că actualii directori au fost selectaţi şi de firma de recrutare, după o selecţie internaţională pe care s-au cheltuit banii degeaba.

Rep.: Din primele informaţii se pare că actualii directori Daniel Antonie, Aurel Medinţu şi Ion Petroniu sunt propunerile cu care firma de recrutare Quest Advisors va merge în faţa Adunării Generale a Acţionarilor pentru ocuparea poziţiilor de directori profesionişti. Ce părere aveţi?

D.I.M.: Procedura de selecţie este similară cu cea a lui Laurenţiu Ciurel. Aşa-zisele firme de selecţie nu sunt altceva decât nişte firme escroace care nu fac decât să ia bani gratis de pe spinarea minerilor, fără muncească nimic, fiind numiţi în funcţii aceiaşi pesedişti. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Ciurel, când firma de selecţie a luat peste 160 de mii de euro pentru numirea lui. Mă îndoiesc că cei patru directori au fost selectaţi pe criterii profesionale.

Rep.: Cum comentaţi faptul că la interviuri a participat Laurenţiu Ciurel, precum şi membri din Consiliul de Supraveghere, cum ar fi Georgiana Porumbel, cea care de altfel l-ar fi chestionat pe Tiberiu Trotea, fostul director general de la CE Rovinari?

D.I.M.: În cazul lui Laurenţiu Ciurel este vorba despre o incompatibilitate, el fiind manager general, nu director. În ceea ce o priveşte pe Georgiana Porumbel, aceasta are multe competenţe fiind Miss Consiliu de Supraveghere. Ea poate să interogheze orice bărbat, inclusiv pe Tiberiu Trotea, mai ales la experienţa ei dată de Pirelli. Georgiana Porumbel este o tânără „destoinică”, căreia îi plac interviurile. Pe Trotea trebuia să-l chestioneze fostul ministru Huidu, care acum e pensionar şi e cel mai bun inginer minier peste Trotea, sau măcar Baican ori Bercea, titanicii mineritului, în nici un caz Georgiana Porumbel care habar nu are cu se mănâncă mineritul. Oricum, fiind bărbat, cred că pe Trotea nu-l deranjează să-l intervieveze Georgiana Porumbel.

Rep.: Cum credeţi că se va încheia anul 2014 pentru CE Oltenia, ţinând cont că Laurenţiu Ciurel a anunţat, la şase luni, că este pe pierdere?

D.I.M.: Fără nici o îndoială, anul 2014 se va finaliza cu pierdere mare în condiţiile în care nu s-au încheiat nici 25% din revizii şi reparaţii capitale. În plus, încă de la începutul anului 2015 vor începe disponibilizările la CEO. Cel puţin 4.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi pe criterii politice. Acest lucru trebuia să se întâmple anul acesta, dar s-a amânat din cauza alegerilor prezidenţiale. În orice caz vă spun că va veni rândul şi politrucilor. Cu PSD-ul în frunte, cade munte după munte.

Rep.: Cum comentaţi reorganizarea sindicatelor?

D.I.M.: Este o reorganizare mizerabilă. După ce s-a spart FNME sindicatele nu îşi mai regăsesc cadenţa. Se face un joc dublu pentru salariaţi şi în special pentru administraţie. Sindicatul majoritar vine în defavoarea angajaţilor. Până acum nu am văzut nici o acţiune serioasă din partea sindicatelor.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: