Morega: Ponta trebuia să anunţe demiterea lui Ciurel

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a luat atitudine după declaraţiile făcute de Victor Ponta la Târgu Jiu, privind Complexul Energetic Oltenia. Morega crede că premierul ar fi trebuit să vorbească despre demiterea lui Ciurel şi nicidecum despre poziţia jurnaliştilor şi protestele minerilor.

Victor Ponta i-a făcut vinovaţi de situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia pe jurnalişti şi sindicalişti. În cadrul vizitei de luni, Ponta a spus că jurnaliştii creează conflicte între sindicalişti şi administraţie. Morega îl face mincinos. „Ponta este un mare mincinos, el nu o dată i-a minţit pe gorjeni inclusiv cu dezvoltarea Complexului Energetic Oltenia, însă în timpul guvernării lui am asistat la o cădere dramatică a companiei. Minte cu neruşinare că, dacă nu venea la guvernare în anul 2012, cu gaşca lui de mafioţi din ţară şi de la Gorj, se distrugea Complexul Energetic Oltenia. Păi dacă ne uităm pe indicatorii economico-financiari vedem că, pe anul 2012, Complexul Energetic Oltenia a avut un profit de 120 de milioane de lei, în condiţiile în care după 2013, când prietenul lui, Ciurel, a condus cu nesimţire crasă prin incompetenţă şi tot felul de şmecherii de evaporare a banului statului, compania a intrat într-un declin incredibil”, a declarat Dan Ilie Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice crede că protestele l-au mai temperat pe Ciurel. „Grevele şi protestele l-au mai temperat pe acest călău, care se cheamă Laurenţiu Ciurel. El împreună cu Răuţ şi Ruşeţ au făcut tot felul organizări şi reorganizări, au divizat mişcarea sindicală. Ponta n-a vorbit despre Ciurel, despre indicatorii economici necorespunzători înregistraţi de Ciurel şi că trebuie să-l schimbe pe acest Ciurel. Legătura din Călinoiu, Ciurel şi Ponta este una dubioasă care a dus la distrugerea judeţului. Ponta mai are şi tupeul să spună că mai candidează în Gorj”, a menţionat Morega.  

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: