Morega: „Ponta trebuie să intervină ca Gorjul să nu devină un judeţ al foamei”

Dan Ilie Morega îi cere premierului Victor Ponta să sprijine Complexul Energetic Oltenia pe piaţa de energie. Ba mai mult, îi recomandă să intervină pe lângă Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei (ANRE) pentru a împiedica transformarea Gorjului într-un „judeţ al foamei”.

Dan Ilie Morega face un apel la Victor Ponta pentru a evita transformarea Gorjului într-un judeţ al foamei, premierul putând ajuta Complexul Energetic Oltenia să vândă energie. „Fac un apel către primul ministru de preîntâmpinare a dezastrului în Gorj. Economia acestui judeţ se menţine ca fiind o economie monoindustrială, numai din minerit şi energie. Partea total necorespunzătoare este că ANRE, care reprezintă autoritatea de reglementare în domeniul energetic, face ceea ce doreşte ea împreună cu Transelectrica. Premierul Victor Ponta trebuie să dispună măsuri severe, chiar radicale, întrucât CEO poate să livreze 2100 de MW”, spune Dan Ilie Morega.

Fostul deputat îl acuză pe Ponta de faptul că nu şi-a respectat promisiunile făcute alegătorilor gorjeni. „Victor Ponta spune că iubeşte Gorjul, iar oamenii nu reuşesc să-şi ia salariile. Victor Ponta trebuie să-şi respecte promisiunile faţă de Gorj pentru că, până acum, nu le-a respectat. Dacă minierii şi energeticienii vor fi disponibilizaţi, Gorjul va ajunge un judeţ al foamei pentru că serviciile oferite populaţiei de către firmele prestatoare de servicii sunt legate de veniturile din minerit şi energie”, a mai precizat Dan Ilie Morega.  

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: