Morega: Răuţ crede că are oameni care-l iubesc

Dan Ilie Morega îl contrazice pe Ion Răuţ, care a spus într-un interviu că acesta i-ar fi propus funcţia de director general la Turceni pe vremea când erau prieteni buni. Morega spune că Răuţ nu avea experienţa necesară pentru a ocupa o astfel de funcţie. Acesta spune că amiciţia lor s-a rupt după ce Răuţ a devenit „securea” din mâna lui Ciurel.

Rep.: Domnul Răuţ a vorbit într-un interviu despre relaţia de prietenie pe care aţi avut-o în urmă cu câţiva ani. Este adevărat că i-aţi propus funcţia de director general la Turceni?

D.I.M.: Prieten bun în viaţă am avut unul singur, care a decedat. Nici nu era din Gorj, era din Mehedinţi. Relaţii de amiciţie am avut multe. În ceea ce îl priveşte pe Ion Răuţ, niciodată nu s-a pus problema numirii lui ca director general la Complexul Energetic Turceni. În primul rând, nu lucrase în domeniu şi nu avea experienţă, iar în al doilea rând de la Gorj plecau propuneri, dar aprobările veneau de la Bucureşti. Nicidecum domnul Răuţ nu a reprezentat vreo propunere de-a noastră. Iniţial, eu am crezut că el era un om persecutat de către PDL şi Ionel Manţog, dar cred că cea mai mare persecuţie a făcut-o el, fiind de fapt securea din mâna dreaptă a lui Ciurel. Au marginalizat foarte mulţi specialişti, trecându-i pe locuri de muncă total necorespunzătoare experienţei şi pregătirii acestora.

Rep.: Domnul Răuţ spunea că şi numele institutului pe care-l conduceţi l-aţi ales împreună.

D.I.M.: Institutul a fost gândirea mea, dar într-o discuţie pe care am avut-o cu el, sigur, l-am întrebat şi pe el. De fapt, am întrebat mai multe persoane ce părere au despre înfiinţarea Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice. Asta nu înseamnă că a avut vreun rol în primirea aprobării de la Ministerul Justiţiei, în elaborarea statutului, în obţinerea hotărârii judecătoreşti, etc.

Rep.: Când a început să scârţâie relaţia dintre dumneavoastră şi domnul Răuţ?

D.I.M.: Relaţia dintre mine şi Răuţ a început să scârţâie de când a început să-i cânte în strună lui Ciurel şi să facă ceea ce a făcut: reducerea veniturilor, disponibilizările. Au fost o echipă: el, Ciurel şi Ruşeţ. Cu Ruşeţ am avut o relaţie tot la fel de bună, dar cu asemenea oameni care într-o perioadă de timp au o poziţie, după care altă poziţie nu poţi să păstrezi o relaţie de amiciţie. Asemenea oameni nu au coloană vertebrală, au trădat interesele oamenilor pe care i-au reprezentat, indiferent că au fost politice ori sindicale.   

Rep.: Domnul Răuţ şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la Câlnic. Ce părere aveţi?

D.I.M.: O candidatură ca primar va fi egală cu aceea de consilier judeţean la care a mai candidat. Răuţ are impresia că el are oameni care-l iubesc, dar nu-i aşa. Un post de consilier local la comună este foarte posibil pentru Răuţ, ar reuşi să strângă ceva voturi. Răuţ nu poate candida decât ca independent: PSD nu-l primeşte, PNL nu-l primeşte, alte partide mici nu ştiu dacă-l primesc. Şi atunci nu are altă variantă decât să candideze independent. Răuţ nu are loc în vreunul dintre partidele deja existente, dacă îl primeşte vreunul n-are decât să demonstreze. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: