Morega vrea Guvern PDL – PNL

Greu de crezut, dar chiar şi în contextul actual, şeful liberalilor gorjeni transmite un semnal public prin care, spre deosebire de partidul său, susţine premierul anunţat ieri de Traian Băsescu şi cere o şedinţă de analiză a deciziilor luate în ultima vreme la vârful PNL. Dan Ilie Morega îşi vrea partidul la guvernare şi asta dintr-un motiv extrem de simplu: în judeţ liberalii au borcanul cu miere din minerit şi energie în braţe şi nu vor să îl scape.

Liderul PNL Gorj, deputatul ales Dan Ilie Morega, solicită o şedinţă de urgenţă a Delegaţiei Permanente Centrale a partidului, acesta susţinând că decizia pentru rămânerea liberalilor în opoziţie nu trebuie luată de „2-3 persoane de la Bucureşti”. Morega a declarat că mai mulţi lideri de organizaţii judeţene din ţară şi din structurile de conducere ale acestora gândesc la fel ca el şi doresc o asemenea şedinţă. Preşedintele PNL Gorj spune că liberalii trebuie să analizeze foarte bine ce s-ar putea întâmpla cu ei peste patru ani dacă vor rămâne în opoziţie.

„Şi Guvernul Tăriceanu II a fost decis tot de 2-3 oameni de la Bucureşti, iar de data aceasta şi eu şi alţi colegi din ţară considerăm că este nevoie de o şedinţă de urgenţă a Delegaţiei Permanente Centrale a partidului. Acest joc ce s-a făcut de un nucleu restrâns la nivel central trebuie să ţină cont de interesele partidului pe termen lung. Delegaţia Permanentă are prin statutul partidului responsabilitatea de a lua o asemenea decizie. PNL poate să crească după patru ani de opoziţie, dar poate să ajungă şi la 5-6% pentru că riscăm să pierdem o parte însemnată a primarilor şi viceprimarilor din teritoriu”, a menţionat Morega.

Liderul PNL Gorj afirmă că o decizie în Delegaţia Permanentă este mult mai legitimă pentru partid pentru că în acest for sunt incluşi şefii de organizaţii judeţene, dar şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene. Dan Ilie Morega declară că el încă mai crede în posibila intrare a PNL la guvernare, mai ales că el este unul dintre liberalii care are încredere în capacitatea lui Teodor Stolojan de a conduce viitorul Guvern. „Am colaborat cu dumnealui atunci când am fost în fruntea fostei Alianţe DA şi consider că este unul dintre specialiştii care poate ajuta România în momentele de criză. Eu cred că e foarte posibil să nu facă Guvernul cu PSD pentru că programele de guvernare ale PDL şi PNL sunt mult mai compatibile”, afirmă şeful liberalilor gorjeni.

Susţinere totală pentru Stolojan

Morega nu este de partea lui Stolojan pentru prima dată. Acesta l-a mai lăudat pe viitorul premier şi în perioada în care PNL era în pragul scindării, şeful liberalilor gorjeni menţionând şi atunci şi acum că Stolojan este liderul care a adus partidul la cel mai ridicat procent din istoria sa post revoluţionară, de 21%. Morega nu l-a urmat însă pe Stolojan la PLD, ci a rămas alături de Tăriceanu la guvernare, ocupând apoi o serie de funcţii în consilii de administraţie sau adunări generale în minerit, energie sau Uzina Mecanică Sadu.

Ideea lui Morega în privinţa unui guvern PDL – PNL nu este împărtăşită în plan local şi de democrat-liberalul Ionel Manţog. Acesta crede că direcţia este deja trasată, singurul lucru cu care liderul PDL Gorj este de acord cu Morega fiind capacitatea lui Stolojan de a conduce ţara. „Cred că structura Guvernului se îndreaptă în direcţia văzută deja. Teodor Stolojan este premierul desemnat de PDL, este desemnat de preşedintele Traian Băsescu şi care în campanie a avut cel mai înalt grad de încredere din partea populaţiei. Este recunoscut de absolut toată lumea ca având o pregătire de excepţie în domeniul economic şi fără nicio discuţie este premierul potrivit pentru anul greu care va urma în România”, spune Manţog.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: