Moşoiu a contestat în instanţă încetarea mandatului de primar

Vasile Moşoiu a contestat la Tribunalul Gorj ordinul prin care Instituţia Prefectului i-a încetat mandatul de primar, ca urmare a unei condamnări definitive cu suspendare pentru conflict de interese.

Acţiunea a fost depusă pe 17 august, iar reprezentanţii Instituţiei Prefectului aşteaptă să primească citaţie. Potrivit lui Liviu Diaconescu, Vasile Moşoiu nu va putea reveni la primărie până la finalizarea procesului. „Ordinul emis de prefect are aplicabilitate imediată, la ora actuală domnul Moşoiu nu mai este primar. Nu ştim însă ce a contestat în instanţă, suspendarea ordinului sau anularea lui, vom vedea asta abia după ce vom fi citaţi. Dacă a cerut instanţei suspendarea ordinului, iar instanţa ne va cita în procedură de urgenţă şi dacă  instanţa va emite o decizie de suspendare, domnul Moşoiu poate să revină la primărie. În procedură de urgenţă, dosarul se poate judeca într-o săptămână. Mi-e greu să cred că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Verificare a Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

Acesta a mai precizat că există şi posibilitatea ca procesul să se judece câţiva ani. Prefectura Gorj i-a încetat mandatul lui Moşoiu pe 30 iulie, viceprimarul Irinel Ungureanu preluând atribuţiile de primar. „Dacă a cerut anularea ordinului ne putem judeca şi doi ani, iar dacă instanţa va anula ordinul respectiv, domnul Moşoiu îşi poate recupera drepturile salariale pierdute. Odată emis ordinul, vicele a preluat de drept atribuţiile primarului, dar am constatat şi noi faptul acesta printr-un alt ordin”, a menţionat Liviu Diaconescu.

Vasile Moşoiu nu a putut fi contactat pentru a spune ce anume a cerut în Instanţă, suspendarea ori anularea ordinului de încetare a mandatului.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: