Niciun disponibilizat la Complexul Energetic Turceni

Situaţia disponibilizărilor din Complexul Energetic Turceni devine tot mai confuză. Luni, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj primise o notificare de concediere a 202 persoane. Ieri a fost trimisă o altă adresă prin care anunţau că nu dau afară nici un salariat.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a primit ieri a treia notificare din partea complexului din Turceni în care menţionează că nu va mai fi nici un disponibilizat. De altfel, toate companiile miniere au revenit asupra deciziei cu excepţia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care a menţinut şi în această ultimă notificare acelaşi număr de disponibilizări. „Ieri am primit o notificare de la Complexul Energetic Turceni prin care anulează concedierea colectivă în felul acesta nefiind nici o persoană disponibilizată”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

CE Rovinari a majorat numărul

Modificări apar şi la Complexul Energetic Rovinari care deşi anunţate doar 30 de disponibilizări, ieri AJOFM Gorj a fost înştiinţată de 66 de persoane care vor pleca acasă. „Complexul Energetic Rovinari ne-a comunicat că vor mai avea o etapă de disponibilizări de 36 de persoane în aprilie în afară de cele 30 de persoane care vor pleca cu martie”, a declarat Ana Maria Niculescu. Şi conducerea Sind Jilţ a revenit asupra deciziei de a concedia 112 persoane astfel că în ultima notificare primită ieri, acesta apare cu 36 de disponibilizări din 112 câte erau programate.

Astfel, dacă luni la AJOFM Gorj erau anunţate în total 472 de concedieri la nivelul complexurilor energetice, ieri numărul acestora s-a redus considerabil fiind înregistrate doar 306 concedieri.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: