Nicolae Sarcină aduce Succesul la Pandurii

Omul de afaceri Nicolae Sarcină a confirmat ieri în mod oficial faptul că face demersuri pentru a deveni unul dintre acționarii de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, echipa vicecampioană a României. Precizarea patronului de la Succes Nic Com are loc în contextul în care presa centrală îl dădea în ultimele zile ca viitor acționar la echipa Rapid, care evoluează în Liga a II-a și care are probleme destul de multe cel puțin din punct de vedere financiar.

Nicolae Sarcină a avut discuții cu cei de la Rapid pentru a deveni un eventual sponsor al echipei, dar nici negocierile respective nu s-au concretizat cu vreun contract avantajos pentru bucureșteni și, ca urmare, omul de afaceri s-a reorientat spre Pandurii, mai ales că, în ultimii ani, o parte importantă a afacerilor sale se derulează în minerit și energie, Complexul Energetic Oltenia fiind unul dintre membrii fondatori de la echipa gorjeană.

„Au fost discuții cu cei de la Rapid, e foarte adevărat, dar nu voi fi unul dintre acționarii acestei echipe. Am convingerea că cei doi acționari pe care îi are clubul acum se vor descurca și vor găsi soluții la problemele de la echipă. Eu și firma Succes vreau să fim alături de echipa de suflet a gorjenilor, de Pandurii Târgu Jiu, o echipă care ne-a adus atâtea bucurii în ultima vreme și pe care trebuie să o susținem și financiar, nu doar cu sufletul”, a precizat omul de afaceri.

Autobuze pentru suporteri și bani pentru brazilieni

Sarcină nu știe deocamdată câți bani va aduce la Pandurii, dar spune că se va implica în susținerea financiară a clubului. Banii vor veni însă doar după ce Pandurii finalizează procedurile de obținere a licenței pentru anul în curs, proceduri care pot dura însă și până la sfârșitul primăverii. Planurile patronului de la Succes sunt însă destul de mari, mai ales dacă ținem cont că acesta are în spate nu doar 20.000 de salariați, ci și o uriașă bază cu mijloace de transport, respectiv autobuze și microbuze, care pot oricând să deplaseze suporteri în țară pentru ca Pandurii să aibă galerie și la meciurile pe care nu le joacă pe teren propriu, lipsa suporterilor resimțindu-se cel mai mult anul trecut, când echipa a jucat partidele din Europa League pe Cluj Arena.

„Doar 10 autocare dacă ar face deplasarea cu 500 de oameni la meciurile echipei și cred că ar fi un câștig pentru Pandurii fie și ca moral, dar și ca imagine a clubului. Nu pot să spun în momentul acesta cu câți bani aș contribui, dar este cert că îmi doresc să aduc Succesul la Pandurii. Dacă se va pune problema să cumpărăm 1-2 brazilieni  ca să facem performanță și aceștia costă nu știu cât, evident că dacă pot să contribui, ajut cu bani să îi luăm pe acești jucători pentru că îmi doresc să văd Pandurii pe locul I în clasament. Aștept deocamdată să văd încheiate procedurile de licențiere a echipei și sunt convins că voi fi acceptat de ceilalți acționari să devin membru în Adunarea Generală a Acționarilor”, a declarat Nicolae Sarcină.

Cârciumaru e de acord

Primarul Florin Cârciumaru a precizat, la rândul său, că venirea unei firme de genul companiei Succes în rândul acționarilor de la Pandurii este una binevenită, edilul fiind convins că Sarcină nu va avea opoziție din partea celorlalți acționari. „Mă bucur, evident, dacă o companie atât de importantă dorește să fie alături de noi. Intrarea în AGA nu depinde de mine, dar nu cred că va fi cineva care să se opună. Firma are potențial și e de succes, vorba aceea, iar noi ne dorim să avem Succesul lângă noi. E bine să avem lângă echipă oameni cu posibilități financiare, iar dacă domnul Sarcină vine nu putem decât să ne bucurăm și să sperăm la rezultate și mai bune”, a menționat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: