Nikolic: „Trebuie să mergem în play-off !”

Slobodan Nikolic are un obiectiv clar pentru noul sezon. Antrenorul sarb al Energiei Rovinari nu concepe ca echipa sa rateze play-offul. Nikolic vrea sa inceapa sezonul cu 3 victorii si se bazeaza pe forma de zile mari a lui Darby care face senzatie in amicale. „E un mic animal !”, il lauda Nikolic.

Obligatoriu în play-off

Darby a făcut show la ultimul turneu din Serbia. A marcat nu mai puţin de 70 de puncte în 3 meciuri şi a ajutat echipa să obţină 2 victorii. Darby o să fie principala armă a Energiei şi în noul sezon. Cu Darby în atac dar şi cu uriaşul Rashaad Singleton în apărare, Nikolic nu concepe să rateze play-offul. A ajuns anul trecut acolo dar a pierdut în sferturi contra celor de la Gaz Metan Mediaş. „Sută la sută trebuie să mergem în play-off, să vedem de pe ce poziţie, 7,6,5.Vrem să începem sezonul cu 3 victorii, acasă cu Sibiu la Miercurea Ciuc şi acasă cu Timişoara. Dacă vom reuşi asta, 90% vom face un pas important spre play-off. Anul ăsta va fi mai bun ca precedentul. Stăm mult mai bine sub panou, avem jucători masivi ca Singleton, Lăpuşte, Mocanu sau Steffel”, spune antrenorul Energiei.

Turneu câştigat pentru fani

Energia va lua parte în acest weekend şi la un turneu amical găzduit pe teren propriu. Gorjenii se vor duela cu Dinamo, Craiova şi Giurgiu pentru Cupa Energia iar Nikolic e interesat şi de rezultate, nu numai de joc. „Aceste trei meciuri de la Cupa Energia le putem câștiga, dar nu căutăm rezultatele în mod special în meciurile de pregătire. În meciurile de la Pitești și cele din Serbia am dorit să vedem dacă avem o condiție fizică bună. Este normal însă să vrem să și câștigăm pentru că lumea din Târgu Jiu iubește baschetul și, cu siguranță, va fi foarte multă lume la meciuri și vor dori să ne vadă câștigând”, mai zice antrenorul sârb. Energia joacă sâmbătă de la ora 19 cu Dinamo, duminică de la 19.30 cu Craiova și luni de la 12 cu Giurgiu.

„Și venirea lui Lăpuște reprezintă un moment foarte norocos pentru noi. La început nu ne-am gândit la el, dar a fost o conjunctură fericită și Flavius a ajuns la noi. Este un jucător foarte experimentat, care va ajuta mult Energia. Per ansamblu, echipa arată mult mai bine acum.”         Slobodan Nikolic, antrenor Energia Rovinari

Azi – de la ora 10.30 şi 12.30, primele meciuri de la Memorialul Gheorghe Daviţoiu la handbal: Caraş Severin – Steaua şi Energia – Extrem Baia Mare

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: