Nimic nou pe frontul de Vest

În ciuda unei reprezentații destul de curoajoase, Energia Rovinari a pierdut și bătălia de pe frontul de Vest, de la Timișoara. Baschetbaliștii antrenați de Nikolic s-au ținut tare până în sfertul 3, după care a urmat un galop de sănătate al gazdelor care au câștigat cu 91 la 75.

BC Timișoara – Energia Rovinari                  91-75 (21-20,16-20,29-18,25-17).

Principali marcatori: Timișoara: B. Popescu (23), Archie (16), Cuic (15) / Energia: Darby (27), Fields (17), Giles (12), Nikolic (12).

Cu un Darby nu se face primăvară

Energia mergea fără speranțe în Banat și a abordat jocul ca o echipă ce nu avea nimic de pierdut. Elevii lui Nikolic au început curajos meciul, s-au ținut tare de timișoreni care au rămas surprinși de replica puternică. La finalul primului sfert, bănățenii aveau doar un punct avans iar gluma s-a îngroșat până la pauză, când Energia chiar a preluat conducerea cu 40 la 37. Giles a fost însă eliminat pentru greșeli personale în sfertul 3 iar jocul Energiei a scăzut brusc. Timișoara a preluat conducerea la 8 puncte, Energia a revenit timid până la 3 lungimi în ultimul sfert dar bănățenii nu au lăsat victoria să le scape din mâini. Au tras tare pe final și, pe fondul căderii totale a oamenilor lui Nikolic, s-au impus la un scor poate nemeritat față de modul de desfășurare al jocului, 91 la 75. Încă o dată a ieșit în evidență Louis Darby. Omul fără de care Energia ”ar fi pierdut la 40 de puncte cu Asesoft”, după cum a recunoscut Nikolic, și-a dus echipa în spate și la Timișoara. Darby a fost din nou în formă de zile mari, a înscris din toate pozițiile, nu mai puțin de 27 de puncte, dar a reușit și 7 recuperări și 2 pase decisive. Ceilalți doi americani au avut și ei evoluții reușite. Fields a marcat 17 puncte și a reușit 7 recuperări în timp ce Giles a reușit 12 puncte și 2 recuperări. Nikolic îi așteaptă de azi la antrenamente și pe accidentații Steffel și Mocanu și nu concepe să nu câștige următorul meci de pe teren propriu, cu CSM București.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: