Noi audieri în cazul crimei de la Pojogeni. Vezi noutăţile

Gheorghe Avram, principalul suspect al crimei din Pojogeni, comisă în 1992, Emanoil Ghimiş, şeful de la Criminalistică, şi Ion Fugaru, poliţist la vremea aceea, au fost audiaţi ieri de procurorul Gheorghe Constantinescu.

Ion Fugaru şi Emanoil Ghimiş au făcut un exerciţiu de memorie şi au relatat judecătorului Gheorghe Constantinescu cum a decurs ancheta la acea vreme. 

Primul audiat a fost fostul şef al Serviciului de Criminalistică din cadrul IPJ Gorj de la acea vreme, Emanoil Ghimiş, Acesta a spus că nu are detalii despre Avram, dat fiind că el a fost trimis după alţi suspecţi. „Nu am participat la audierile lui Gheorghe Avram. Nu am participat nici la percheziţie până la final, dar ştiu că în imobilul casei sale, sau în alte imobile care-i aparţin, nu au fost găsite probe de îmbrăcăminte şi încălţăminte care să prezinte urme biologice care să indice vinovăţia sa. Nu cunosc de ce Gheorghe Avram nu a fost examinat medical, îmi amintesc însă că în momentul în care au fost examinate medico-legal persoanele suspecte, eu am fost trimis să aduc un suspect de la Săuleşti”. Răspunsul dat de Ghimiş nu a fost însă pe placul judecătorului, care nu înţelegea cum de şeful de la criminalistică este cel care cară suspecţii la audieri şi nu cel care audiază.

„Mi s-a spus să tac“

Fugaru susţine că l-a audiat pe Avram şi a insistat să se ia în calcul că poate fi criminalul, dar Valer Hodorogu, şeful poliţiei de la acea vreme, i-a sugerat să nu mai insiste cu aceste acuze. „L-am audiat pe Avram în mai multe cazuri. A fost audiat şi într-un caz de viol consumat şi în mai multe cazuri de furt, unde s-a dovedit a fi făptaşul. În ceea ce priveşte violul nu ştiu ce au dispus procurorii, nu reţin. Oricum, eu cred că am fost singurul care a atras atenţia la acea vreme că Avram nu trebuie scos din cercul de suspecţi, tocmai prin prisma faptului că a fost ultima persoană care s-a întâlnit cu victima şi mai mult decât atât, eu îl cunoşteam foarte bine pe Ţundrea şi am fost sigur că nu el e făptaşul. Nu am fost luat în seamă, ba chiar am primit indicaţii de la şeful poliţiei din acea vreme că e mai bine să tac şi aşa am făcut”, spune Fugaru la peste zece ani de la eveniment.

NEGAŢII

Gheorghe Avram n-a recunoscut faptul că a fost audiat de către Ion Fugaru pentru comiterea infracţiunii de viol, deşi Fugaru a declarat că l-a anchetat. Acesta nu a recunoscut decât faptele de furt pe care le comisese. 

ACUZAŢII

Ion Fugaru îl acuză pe Grigore Vodislav, fost poliţist anchetator, şi pe procurorul Ion Diaconescu de faptul că au înscenat crima lui Ţundrea şi cere să se ia măsuri împotriva lor. Fugaru a amintit că Diaconescu ia 100 de milioane pensie şi a comis una dintre cele mai mari gafe din justiţie.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: