Noi platforme subterane vor fi amenajate la Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu şi Polaris, societatea care se ocupă cu salubrizarea la nivelul municipiului, vor amenaja anul acesta alte 20 de platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere.

Proiectul iniţial presupunea amenajarea a 60 de amplasamente de acest gen, 40 fiind deja amenajate, însă pentru că există multe solicitări din diverse asociaţii de locatari, vor fi suplimentate. Investiţia se realizează din fonduri alocate de firma Polaris, în sumă totală de 700 de mii de euro. Noile spaţii de colectare a deşeurilor menajere nu seamănă deloc cu pubelele tradiţionale, asta pentru că accesul animalelor şi al oamenilor străzii la gunoi este practic eliminat şi astfel nu mai este posibil ca în jurul europubelelor să mai existe deşeuri împrăştiate. „Sunt mai multe zone, sunt stabilite deja. Va fi amenajată o astfel de platformă şi în zona hotel Gorj, dar sunt multe alte zone, sunt şi solicitări de la asociaţii. Funcţionează foarte bine aceste platforme. Nu mai creează acel disconfort cetăţenilor din zonă”, a spus  Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie din cadrul primăriei Târgu Jiu. 

Totodată, municipalitatea va suplimenta şi numărul de containere pentru colectare selectivă. Circa 15 astfel de noi containere vor fi amplasate la nivelul municipiului.

Primăria Târgu Jiu va participa şi anul acesta la concursul organizat la nivel naţional “Oraşul reciclării”. Anul trecut municipiul Târgu Jiu a luat premiul pentru trâmbiţare şi speră ca anul acesta să câştige premiul cel mare care constă în amenajarea unui spaţiu de relaxare în valoare de 12 mii euro.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: