Noii absolvenți, șomeri cu diplomă

Zeci de absolvenți de liceu au luat cu asalt Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj în condițiile în care nu s-au terminat nici măcar probele examenului de bacalaureat. Un număr de 51 de absolvenți de liceu s-au înregistrat deja ca fiind în căutarea unui loc de muncă, termenul limită de înscriere fiind 2 august.

Ca să fie siguri că nu vor rata șomajul, absolvenții de liceu s-au grăbit să ajungă la sediul AJOFM pentru a se înregistra ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Dacă timp de 60 de zile, nu-și găsesesc un post, aceștia vor primi și indemnizație. ”Este foarte important să nu aștepte până văd ce fac la examenul de bacalaureat fiindcă au mai fost situații și în anii trecuți când cei care au așteptat au depășit termenul de 60 de zile, nemaiputând să beneficieze de șomaj, doar de serviciile gratuite pe care le oferim noi ca și agenție”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.
Excepție de la regulă fac absolvenții de liceu care au rămas coringenți. Aceștia au termen de 60 de zile să se înscrie de la data la care își rezolvă corigențele. ”În cazul lor, după ce-și clarifică situația școlară, trebuie să se prezinte în 60 de zile, termenul de 60 de zile va curge de la momentul la care vor avea situația școlară încheiată. Ne așteptăm la un număr de 2.200 de absolvenți, vă dați seama că până pe 2 august mai sunt zile”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: