NOSTALGIE: Ciurel îşi aminteşte când tânărul Ponta făcea anticameră

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, urmărit penal în dosarul în care este acuzat şi premierul Victor Ponta, a declarat că premierul nu are nicio legătură cu Casa de Avocatură Şova şi că în 2007 singura discuţie pe care au avut-o a fost legată de echipa de baschet. Mai mult, Ciurel a spus că la vremea aceea Ponta făcea anticameră la biroul lui de director la Rovinari. Pe surse a apărut informaţia că marţi, după votul din Parlament care l-a scăpat pe Ponta de urmărire penală, Ciurel făcea anticameră pentru a avea o discuţie între patru ochi cu Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost scăpat de acuzaţii de deputaţi, care au votat pentru păstrarea imunităţii premierului. Fapta lor a dus România, din nou, în presa internaţională şi în vizorul ambasadelor, dat fiind că au făcut zid în faţa justiţiei. Şi Dan Şova a scăpat de arestarea preventivă tot cu ajutorul Parlamentului. Nici Laurenţiu Ciurel şi Dumitru Cristea, directorii de la Rovinari, respectiv Turceni, complexurile de unde Casa Şova, la care a lucrat şi Ponta, a luat milioane de lei, nu au păţit nimic.

„Ponta era o tânără speranţă“

Laurenţiu Ciurel, fostul director al complexului Rovinari, numit ulterior de Victor Ponta şi de PSD director la CE Oltenia, susţine că Ponta nu are legătură cu Casa Şova. „Sunt în acelaşi dosar şi am aceeaşi calitate ca şi domnul Ponta. Cred că lucrurile se vor clarifica. Nu pot vorbi, nu pot da amănunte. Am fost audiat în septembrie, am explicat de ce a trebuit să continui contractul încheiat de predecesorul meu. În momentul în care ai o listă cu oameni care te-au dat în judecată pentru prima de murături şi pe prima pagină se regăseşte tot biroul juridic, cum să trimit să mă reprezinte în instanţă în conflict de muncă biroul juridic? Şeful juriştilor şi încă trei aveau statut de strămutat, în afară de asta, gândiţi-vă că am fost în contact cu instituţii bancare ce mi-au impus la un moment dat existenţa unei firme specializate pe drept comercial. Aşa se face în toată lumea“, a explicat directorul la un post local de televiziune.

Pe vremuri Ponta era o tânără speranţă care stătea la uşile lui, spune Ciurel. „Eu am fost director în Rovinari în 2007-2008, iar domnul Ponta era o tânără speranţă de care cred că în 2007 nici nu auzisem foarte... aşa... Credeţi-mă, se întâmpla să aştepte să intre la mine. Nu a avut nicio relaţie cu mine. Singura discuţie pe care am avut-o a fost pe baschet“, a declarat Laurenţiu Ciurel la Gorj TV.

Ieri, Ciurel a fost văzut în clădirea parlamentului, unde era un simpozion pe teme de energie în acelaşi timp în care se dădea votul pentru Ponta. Nu este clar dacă cei doi s-au întâlnit. 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: