Nu vor să-şi lase fetele în Polonia cu profesorul Jerca. Vezi de ce!

Părinţii unor eleve din Tismana nu vor să-şi lase fiicele într-un schimb de experienţă din Polonia, alături de profesorul Constantin Jerca. Părinţii fetelor îşi amintesc mici istorioare despre profesorul care a fost acuzat şi cercetat la un moment dat după ce alţi părinţi au spus că avea un comportament anormal faţă de fetele lor.

Părinţii elevilor îşi pun mari semne de întrebare vis-a-vis de intenţia profesorului de a duce cinci fete în Polonia pentru o lună de zile. Suspiciunile părinţilor se bazează pe faptul că profesorul a fost cercetat în urmă cu câţiva ani în urma unor sesizări. Părinţii nu ştiu acum dacă îşi mai lasă sau nu copilele să plece. Interesant este că profesorul ameninţă acum părinţii că dacă nu lasă fetele cu el îi pune să îi plătească banii cheltuiţi pentru actele copilelor. „Nu înţeleg de ce profesorul Jerca pleacă numai cu elevele de clasa a V-a fără niciun băiat, şi în loc să ia un părinte îl ia pe fiul lui cel mare. Am înţeles că profesorul se întoarce iar fetele rămân cu băiatul lui. Prin sat umblă vorba că le-ar pune la muncă acolo. Nu ştim ce să credem pentru că e prea mare interes din partea profesorului. El le-a făcut şi paşapoarte, le-a cumpărat şi bilete din banii asociaţiei şi părinţilor le este frică să nu le mai lase că le ameninţă că dacă nu trebuie să-i dea 50 de milioane cât a cheltuit el cu fiecare copil. Este foarte ciudat mai ales că el a mai fost cercetat că s-ar fi luat de nişte fete acum vreo 2-3 ani”, a declarat Luminiţa Antonică. „Şi fata mea trebuie să plece. Plecarea este în jurul datei de 20 iunie. Va sta în Polonia o lună la un schimb de experienţă. Anul trecut au venit nişte polonezi şi au stat la domnul profesor, acum trebuie să se ducă ei. Nu ştiu ce să zic. Am zis că o las şi nu mai pot da înapoi acum că aşa a zis domnul profesor că deja le-a făcut paşapoarte, a luat biletele. A cheltuit bani. Noi trebuie să mai facem acum ceva la notariat. Sperăm să nu fie probleme”, spune un alt părinte.

Gesturi părinteşti

Despre parteneriatul cu polonezii nu știa nici conducerea unităţii de învăţământ la care Constantin Jerca şi nici cei de la inspectoratul Școlar. Directorul școlii Marcel Croitoru crede că va duce copiii în Polonia prin intermediul asociaţiei lui de creştere a animalelor. Profesorul confirmă. „Noi avem un program şcolar, iar în timpul liber mă ocup şi cu acţiuni extraşcolare. Această excursie se va face în vacanţă. Noi am intrat într-un proiect, am câştigat un concurs intercomunitar şi cinci copii cu mine şi fiul meu translator am fost invitaţi în acest program. Când primim invitaţiile facem paşapoarte, mergem la notariat să vorbim cu părinţii, înştiinţăm inspectoratul”, a declarat Constantin Jerca.

Conducerea unităţii de învăţământ cunoaşte problemele pe care Constantin Jerca le-a avut în urmă cu câţiva din cauza comportamentului faţă de eleve. „Acum doi sau trei ani părinţii unei eleve au făcut o sesizare că profesorul de limba română are un comportament neadecvat faţă de fiica lor. Eu nu eram director atunci. A fost cercetat cazul de Inspectoratul şcolar, Poliţie şi domnul Jerca a spus că nu sunt decât nişte gesturi fireşti, o încurajează pe fată, o mai ia în braţe părinteşte. Asta a fost tot atunci, dar înainte de acest caz a mai fost o sesizare tot pe acest motiv”, a declarat Mircea Croitoru, directorul Şcolii.

CE SPUNE JERCA

 „Sesizările sunt făcute de familii alcoolice cu care eu intru în conflict. Eu nu am primit nici măcar avertisment atunci.  Familiile acestea alcoolice au problemele cu mine, care îi îmbrac, îi dezbrac, îi învăţ dansuri populare, le ţin de mânuţă. Sunt instructor de dansuri şi este normal. Îi ţin de mână, îi învârt, îi învăţ paşii. O să fiu cercetat şi acum că se autosesizează toţi”, a explicat Constantin Jerca.

ANCHETĂ

Inspectoratul Şcolar s-a autosesizat în cazul profesorului de română de la Topeşti, care a făcut ora pe islazul comunal. O echipă de la Inspectorat ajunge la Tismana pentru a vedea exact ce s-a întâmplat şi în funcţie de anchetă se va stabili sancţiunea pe care profesorul Constantin Jerca o va primi. „Noi nu admitem ca orele de curs să se desfăşoare pe câmp sau pe izlaz şi mai ales să se facă politică”, a declarat inspectorul Ion Işfan.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: