O intervenţie chirurgicală ar putea stopa durerile de cap

O intervenţie chirurgicală specială, efectuată asupra unor muşchi din zona capului, ar putea fi soluţia salvatoare pentru o treime dintre persoanele care suferă de migrene. Pacienţilor care sufereau de migrene frontale li s-a îndepărtat muşchiul care îi face pe oameni să se încrunte - corrugator supercilii - iar pacienţilor care sufereau de migrene localizate în zona din spatele capului li s-a înlocuit o bucată din muşchiul care căptuşeşte nervul în cauză cu o bucată de ţesut moale.

Acelaşi chirug s-a concentrat şi asupra zonei din jurul nasului pentru a înlătura durerea resimţită de anumiţi pacienţi în spatele ochilor. Acest medic a efectuat peste 1.000 de intervenţii chirurgicale pe 450 de persoane suferind de migrenă în ultimul deceniu.

Cercetătorii americani au descoperit că nouă din zece pacienţi care au făcut această intervenţie chirurgicală au răspuns pozitiv la tratamente după operaţie şi aproape o treime dintre aceştia au declarat că durerea a dispărut. Acest studiu, care s-a întins pe durata a cinci ani, a fost realizat de cercetătorii de la University Hospital Case Medical Centre din oraşul american Cleveland.

Una din patru femei şi unul din 12 bărbaţi suferă de migrenă

Migrena, care afectează una din patru femei şi unul din 12 bărbaţi, este o durere de cap intensă şi istovitoare, care poate să dea o stare de greaţă şi care poate dura până la câteva zile. În cazul multor persoane suferind de migrenă, calmantele sunt ineficiente, bolnavii fiind nevoiţi să suporte aceste dureri de cap care durează de la câteva zile la câteva săptămâni, timp de mulţi ani.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: