Oamenii din Turceni sunt hotărâţi să nu se mai lase minţiţi

Pentru a doua oară în această campanie de noiembrie, candidatul la Camera Deputaţilor, Militaru Constantin Severus, alături de caravana Partidului Democrat Liberal, a străbătut oraşul Turceni şi împrejurimile sale.

Locuitorii din Turceni îl cunosc deja şi au ieşit la porţi la vederea grupurilor portocalii. Ei au povestit cu dezamăgire cum primarul lor, ales nu mai demult decât primăvara aceasta, a migrat de la PNL la PSD odată cu începutul campaniei pentru alegerile parlamentare. „A fugit la cei care au avut mai mulţi bani să-l cumpere”, au spus oamenii.  Iordache Ion, primarul localităţii lor, a căzut în dizgraţia comunităţii şi din cauza promisiunilor deloc respectate, dar şi pentru acest transfer bazat pe profitabilitate de la un partid la altul. Mai mult decât atât, în campania electorală din primăvară a trimis echipe care au vopsit câteva scări de bloc, urmând ca până la începutul iernii să rezolve cele două mari probleme ale locatarilor blocurilor din Turceni:  lipsa căldurii şi a apei curente. De atunci nu s-a mai făcut nimic. Până acum -  povestesc oamenii, când, deşi o mare parte din apartamente nu au strop de căldură, iar restul se încălzesc cu sobe proprii sau radiatoare electrice, alt cerşetor de voturi de la PSD, de data asta nu la fotoliul de primar, ci la cel de deputat, a trimis câţiva meseriaşi să  pună nişte plăci de polistiren pe pereţii exteriori a două blocuri, 42 şi 46, din centrul oraşului.

„Din nou praf în ochi! zic locatarii celor două imobile, întrebându-se de ce nu s-or fi gândit cei în cauză la faptul că ei cară apa cu găleata până la etajul IV şi se încălzesc fiecare cu ce poate, iar unii deloc. „Decât să stau la bloc în Turceni, a spus unul dintre membrii comunităţii care e norocos că locuieşte la curte, mai bine îmi săpam bordei sub pământ, tot era mai cald iarna!”

Dar nu doar cei ce locuiesc la blocurile din Turceni s-au plâns. Oameni cu venituri mici sau cu handicapuri severe au ieşit să denunţe împărţirea preferenţială a alimentelor comunitare şi neacordarea ajutoarelor sociale după criteriile stabilite de lege, ci după cele ale primarului proaspăt psd-ist, şi de asemenea, refuzul primăriei de a pune în posesie pe cei care au hotărâri definitive pentru terenuri intravilane. Şi acestea nu sunt singurele motive pentru care primarul ales de câteva luni a pierdut încrederea şi sprijinul alegătorilor de la Turceni.

Severus Militaru a fost întrebat de posibilitatea ieşirii mai devreme la pensie, de creşterea cuantumurilor alocaţiilor pentru copii şi a ajutoarelor sociale, de asigurările medicale imparţiale şi de măsurile pe care o guvernare a PD L le are în vedere pentru ca legile ţării să funcţioneze la fel pentru toţi românii. Oamenii din Turceni au asigurat candidatul democrat că nu vor vota umbrelele, fularele sau căciuliţele cu care încearcă să-i cumpere candidaţii PSD fiindcă nu le vor ţine nici de cald patru ani de acum încolo, nici nu le vor asigura locuri de muncă şi nici nu le vor aduce înapoi copiii plecaţi pe meleaguri străine fiindcă aici nu au de lucru. „Ne-au minţit 15 ani, nu ne mai lăsăm minţiţi şi acum ! Nimicurile cu care vor să ne cumpere sunt tot din banii noştri, de unde credeţi că are Vâlceanu bani, nu din mineritul nostru,unde îşi are plantate firmele …- a întrebat retoric un cetăţean pe a cărui şubă scria mare si frumos C E TURCENI. Complexul energetic este sursa existenţei acestui oraş şi a multor localităţi limitrofe şi oamenii se tem de zvonurile de privatizare a  acestuia şi de concedierile care ar urma.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: