Oamenii lui Cârciumaru vor SNLO şi un complex energetic

Negocierile pentru împărţirea funcţiilor de conducere din judeţul Gorj rămân blocate între PSD şi PDL, după ce social-democraţii au decis să nu reia discuţiile până când nu sunt schimbaţi unii dintre directorii instalaţi săptămâna aceasta în funcţii de conducere în minerit şi energie. Social-democraţii s-au reunit ieri şi au discutat despre problemele din această săptămână, concluzia lor fiind aceea că trebuie să ceară mai multe posturi de conducere.

PSD Gorj a dat aseară publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că situaţia respectivă a fost analizată în Biroul Executiv al filialei. Membrii Biroului Executiv au decis să solicite sprijin conducerii centrale pentru a rezolva diferendul generat de numirea unui director PDL la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care social-democraţii ştiau că au în administrare SNLO. PSD Gorj are în schimb un director general la Complexul Energetic Rovinari, care ar fi trebuit să fie de la PDL. În plus, PDL are un director general şi la CE Turceni, lucru pe care social-democraţii îl găsesc inacceptabil, deşi aşa a rezultat din împărţirea care s-a făcut la nivel naţional. „Dorim să se respecte ponderea rezultată la alegerile parlamentare din judeţul Gorj şi astfel, organizaţiei PSD Gorj să-i revină conducerile a două din cele trei unităţi economice de mai sus, adică directori generali, membri A.G.A. şi membri C.A.. În ceea ce priveşte numirile de directori generali, membri AGA şi membri CA la cele trei unităţi, menţionăm că ele au fost făcute fără acordul scris al B. Ex. al PSD Gorj de către ministrul Economiei, Adriean Videanu”, se menţionează în comunicatul de presă al PSD Gorj.

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, instalat ieri în postul de director general la CE Turceni şi consilier personal al ministrului economiei Adriean Videanu, a declarat totuşi că problema împărţirii posturilor de conducere din minerit şi energie a fost decisă la nivel central de cele două partide aflate la guvernare. „PDL Gorj nu se amestecă în discuţiile pe care le au organizaţiile centrale în legătură cu societăţile de interes naţional. Noi am acceptat la iniţiativa PSD Gorj numirea actualilor directori generali, ţinând cont că ei au lucrat o viaţă în domeniile respective. Ştiu sigur că a existat acordul persoanelor responsabile de la nivel central din PSD cu privire la aceste numiri. Procesul de clarificare a situaţiei unor unităţi economice şi administrative întârzie însă din cauza disputelor interne din PSD, lucru care nu face decât să îngreuneze situaţia acestora”, a menţionat Manţog.

Negocierile pentru împărţirea posturilor de conducere de la nivel judeţean dintre PSD şi PDL Gorj au fost oprite luni, după ce social-democraţii s-au retras de la discuţii, fiind nemulţumiţi de felul în care au fost numiţi directorii generali din minerit şi energie. Anterior, cele două filiale avuseseră o rundă de discuţii în care aproape finalizaseră procesul de împărţire a posturilor de conducere, luni fiind programată doar semnarea protocolului de colaborare, lucru care nu s-a mai întâmplat însă după demersul făcut de reprezentanţii PSD Gorj.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: