Tânărul gorjean cu coronavirus, dus la București. Familia lui, izolată!

Ministerul Sănătății a confirmat miercuri noaptea primul caz de coronavirus în România. Un bărbat din Gorj a fost diagnosticat cu gripa nouă, ca urmare a analizelor făcute la Institutul “Matei Balș” din București. Este posibil să fie confirmat și un al doilea caz.

Familia tânărului diagnosticat pozitiv a fost băgată în izolare la domiciliu. Este vorba de șapte persoane. Tânărul a fost la o partidă de vânătoare cu italianul.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că în urma testării făcute persoanelor din Gorj, avem primul caz de infectare cu covid - 19. “Imediat ce pacientul va ajunge în București va intra pe o schemă de tratament”, a spus ministrul, precizând că mai sunt în lucru 33 de teste din zona respectivă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că un echipaj de la ISU Dolj se va deplasa în Gorj pentru a prelua pacientul. Celelalte șapte persoane din casă vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile, deși în cazul lor probele au fost negative.

Arafat nu a dorit să spună vârsta tânărului și localitatea din care este, dar potrivit unor surse este din Prigoria. Deși inițial s-a spus că este un tânăr care nu a intrat în contact direct cu italianul bolnav, ministrul Costache a precizat că este o cunoștință a acestuia.

Până miercuri la prânz fuseseră recoltate probe de la 44 de gorjeni care au intrat în contact direct sau indirect cu italienii bolnavi, care au fost câteva zile în județ. Primele 13 probe analizate au fost negative, dar în final inevitabilul s-a produs.

Vizualizări: 7,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: