Ori n-au vrut ori n-au putut? Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (2-0)

Stadion Ion Oblemenco, spectatori 2000Au înscris: Dina, Stoica 
Universitatea: Lung Jr. - Bărboianu, Găman, Barbu, Şoavă - Prepeliţă, Stoica, Dilevski, Fl. Costea - Baird, Dina. Antrenor Daniel Mogoşanu 
Rezerve: Merlier, Barbu, Friţulescu, Misic, Dina, Baird, Badea. 
Pandurii: Stanca - Popete, Chibulcutean, Martinovic, Cardoso - Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu - Stromajer, Raskovic. Antrenor: Sorin Cârţu.
Rezerve: Mingote, Rada, Nalaţi, Arrieta, Murgan, Rusu, Lazic. 
Cartonaşe galbene: Bărboianu '11, Firţulescu '70 / Grecu '14, Stanca '16, Păcurar '30, Cardoso '56
Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Cristian Nica, Stelian Slabu (asistenţi) - Ludovic Uihelyi (rezervă).
Observatori: Alexandru Popescu, Ioan Mureşan. Supervizor: Dumitru Dragomir.

Pandurii n-au reuşit să se impună la Craiova şi să păstreze poziţia de lider, echipa lui Sorin Cârţu cedând la Craiova cu acelaşi scor ca şi sezonul trecut. Atunci Universitatea a câştigat pe teren propriu cu 2-0, iar în retur Pandurii s-au impus la Târgu Jiu cu 1-0. Bilanţil confruntărilor directe, cupă şi campionat, era însă favorabil înaintea înfrângerii de ieri, favorabil celor de la Pandurii. Cu Sorin Cârţu în tribună dând indicaţii antrenorilor secunzi prin telefonul mobil, Pandurii n-au mai reuşit acelaşi joc agresiv din primele două etape şi au pierdut aseară meciul cu Univesritatea, scor 2-0 pentru echipa gazdă. 


Jocul dintre Universitatea şi Pandurii a început cu o întârziere de câteva minute prilejuită de acordarea titlului de golgeter lui Florin Costea jucător care a înscris de 17 ori sezonul trecut pentru craioveni. Pentru că au acelaşi echipament ca şi Universitatea, respectiv alb-albastru, Pandurii au jucat în echipamenul de rezervă galben-negru la acest meci. 
Craiova a început în forţă jocul şi şi-a arătat intenţiile din minutul patru când o centrare bună a lui Costea a fost reţinută de portarul Stanca. După doar patru minute gazdele au deschis scorul prin Dina care a valorificat pasa primită de la Prepeliţă. Baird şi-a încercat şi el şutul de la 18 metri dar Stanca a respins peste poartă în minutul 12. Un minut mai târziu Pandurii au părut că au forţa necesară să egaleze, dar Grecu a ratat prima ocazie a echipei sale şutând puternic de la aproximativ 16 metri, balonul fiind respins de Silviu Lung în corner. După 17 minute de joc Craiova stabilea deja scorul final prin Stoica, acesta trimiţând din lovitură liberă direct la vinclul porţii lui Stanca. Căldura mare de la ora jocului, peste 35 de grade a făcut ca arbitrul Haţeganu să acorde două pauze de hidratare pentru jucători, aceştia acuzând după meci şi temperatura destul de mare la care au fost nevoiţi să evolueze. Până la pauză Stromajer şi Costea şi-au mai trecut numele pe lista celor care au ratat iar Sorin Cârţu i-a scos de pe teren pe cei mai buni jucători ai săi până la acel moment, Hidişan şi Păcurar. 
După pauză Craiova a dominat din nou jocul, Pandurii atacând destul de anemic şi fără a pune în pericol poarta lui Lung junior. Doar pe final de meci, Arrieta s-a mai dovedit periculos de două-trei ori, dar a fost trimis pe teren mult prea târziu pentru a mai schimba ceva pe tabelă. Raskovic şi Stromajer păstrând neschimbat şi la acest joc numărul reuşitelor lor pentru Pandurii în acest sezon, respectiv zero, deşi de trei etape sunt titulari meci de meci. 
La ieşirea din loja oficială, antrenorul pandurilor s-a întreţinut câteva minute cu Victor Piţurcă, şi a discutat cu acesta ca şi cum ar fi deja antrenorul Universităţii, reproşându-i deja câteva din greşelile viitorilor săi elevi. Sorin Cârţu nu părea deloc afectat de înfrângerea echipei sale la Craiova. 

Declaraţii după meci: 

 Bejinaru: „Universitatea a jucat doar primele 20 de minute”

Antrenorul secund al pandurilor, Florin Bejinaru, este de părere că Universitatea a jucat doar 20 de minute la acest meci: „A fost un meci care e o copie fidelă a celui din turul sezonului trecut, când Craiova ne-a învins cu 2-0. Am primit două goluri care au contat apoi în jocul nostru. Universitatea a jucat doar primele 20 de minute după care noi am încercat să intrăm în joc şi să punem presiune dar nu am reuşit să înscriem. N-am mai fost agresivi ca alte jocuri şi asta şi-a pus amprenta asupra jocului. Speram să creştem de la meci la meci şi speram la un egal la meciul de azi dar nu a fost să fie. Mergem înainte şi sper ca lucruile să intre pe făgaşul normal. A contat şi absenţa lui Cârţu de pe bancă, e greu să lucrezi cu telefonul şi dacă ar foi fost pe bancă jucătorii erau mai motivaţi şi altfel recepţionau indicaţiile. Am reuşit să echilibrăm jocul în repriza a doua dar n-am reuşlit să înscriem. Schimbările au fiste tactice dar au fost decise de Cârţu.”

Mogoşanu: „Am meritat pe depllin victoria”

Antrenorul gazdelor, Daniel Mogoşanu, crede că echipa sa a făcut un joc mai bun decît la Mediaş şi spune că nu.l afectează negocierile cu Victor Piţurcă: „Echipa a arăta altfel faţă de meciul de la Mediaş şi jocul a fost mai bun. Am meritat pe depllin victoria, mai puteam marca dar n-am reuşit. În repriza a doua poate şi căldura a influenţat jocul nostru. Nu mă influenţează negativ negocierile cu Victor Piţurcă, Nu mă disturbă de la ceea ce am de făcut şi sunt la fel de calm şi sigur şi mă ocup de pregătirea echipei.”




Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: