Panduri în misiune în Ţara Sfântă

Pandurii lui Pustai au plecat de ieri spre Tel Aviv via Bucureşti şi s-au cazat deja în Ţara Sfântă. Nistor şi compania speră într-o calificare de senzaţie în faţa celor de la Hapoel mâine seară, de la ora 20.

Pandurii au mers cu autocarul până la Bucureşti, iar de acolo cu avionul până la Tel Aviv. În Israel au fost întâmpinaţi de o căldură puternică, asemănătoare celei din România. Gorjenii au programat antrenamentul oficial diseară pe „Bloomfield Arena” iar mâine de la ora 20 se vor bate pentru calificare cu trupa lui Ran Ben Shimon, care are un mic avantaj după 1-1 în tur la Cluj.

Toate armele pentru calificare

De joia trecută, pandurii sunt cu gândul numai la meciul revanşă de la Tel Aviv. Pe „Cluj Arena” a fost 1-1 după reuşitele lui Nistor, respectiv Sasha, astfel că cei de la Hapoel sunt favoriţi la calificarea în play-off-ul Europa League.

Meciul cu Oţelul a fost trecut în plan secund, dar chiar şi aşa Pandurii a bifat o victorie. La Tel Aviv vor reveni în primul 11 Stanca, Unguruşan, Momcilovic, Eric sau Matulevicius, jucători aflaţi fie pe bancă, fie în tribună la ultima partidă din campionat. Trei jucători sunt accidentaţi şi nu vor putea juca în meciul cu Hapoel. Este vorba de Erico da Silva, Breeveld şi Lemnaru. Primii doi ar fi trebuit să fie titulari, dar vor fi înlocuiţi de Alin Buleică şi Iulian Mamele. Lemnaru era oricum rezervă în lotul pandurilor.

Deviza e una singură: „totul pentru calificare.” Pandurii ţintesc grupele EL, iar pentru asta sunt obligaţi să elimine Hapoel şi încă o echipă în play-off. Trupa lui Pustai a ajuns încă de aseară în Ţara Sfântă, cu mai bine de 48 de ore înaintea meciului. În tur, israelienii au venit cu 3 zile şi jumătate înainte la Cluj pentru a se aclimatiza cu Europa. Diferenţele de temperatură nu sunt deloc mari însă. Şi în Israel, ca şi în România, canicula e la ea acasă. Ziua termometrele urcă până la 33 de grade Celsius la umbră în Ţara Sfântă, iar noaptea e ceva mai cald ca la noi, 24-25 de grade. De plouat nici nu poate fi vorba, la Tel Aviv fiind mai mult de 300 de zile pe an cu soare. Nici diferenţe de fus orar nu sunt, la Tel Aviv fiind aceeaşi oră ca la Bucureşti.

Antrenament oficial diseară pe „Bloomfield”

Văzuţi ca nişte mofturoşi, cei de la Hapoel nu au avut nimic de reproşat în privinţa condiţiilor pe care le-au avut la Cluj. „Am fost foarte bine primiţi, n-am avut nicio problemă”, au tot repetat oficialii israelieni care trebuie să întoarcă acum favoarea. Pandurii a solicitat să aibă acces diseară de la ora jocului, ora 20, pe arena „Bloomfield” pentru antrenamentul oficial. Pustai poate învăţa din strategia celor de la Hapoel care după cele 15 minute în care au fost obligaţi să lase antrenamentul deschis presei la Cluj, au închis porţile. Antrenorul pandurilor poate încerca să păstreze un mic dram de mister în privinţa unei echipe care 99% e ştiută.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: