Pandurii a stabilit lista UEFA

Pandurii a definitivat lista UEFA pentru faza grupelor din Europa League. De pe lista de 22 de jucători trimisă lipseşte numele ultimei achiziţii, Diego Rubio. Chilianul împrumutat de la Sporting Lisabona poate fi trecut însă la urgenţă, dar numai în locul unui alt jucător.

Pandurii a stabilit lista de jucători cu care va ataca meciurile din grupe cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira. Noutăţile sunt Distefano, Alex dos Santos şi Paulinho, dar e de aşteptat ca şi chilianul de 20 de ani, Diego Rubio, să poată fi trecut pe listă.

Au intrat 3, au ieşit 3

Pandurii au lucrat de zor la lista UEFA pentru grupe, listă pe care au expediat-o ieri spre forul european. Gorjenii aveau dreptul să treacă 25 de jucători pe listă, din care obligatoriu însă 4 crescuţi de club timp de 3 ani între vârsta de 15 şi 21 de ani. Pentru că are un singur jucător care să se încadreze în criteriul impus de UEFA, Ionuţ Rada, Pandurii pierde 3 locuri de pe listă.

Gorjenii se pot baza astfel doar pe 22 de jucători pentru faza grupelor. Lui Pleaşcă i-au mai lipsit 3 luni ca să îndeplinească criteriul stabilit de UEFA, aşa că trupa lui Pustai a pierdut la limită un loc suplimentar. Faţă de lotul care a înfruntat Braga în play-off au dispărut 3 nume. Primul era unul sigur, Dan Nistor transferându-se între timp în Franţa. Pustai a trebuit să mai renunţe la două nume pentru a face loc noilor achiziţii, dar nu sunt surprize în alegerea tehnicianului. Acesta a decis să renunţe la Brata şi Lemnaru. Mijlocaşul plăteşte tribut meciurilor slabe din acest debut de sezon în timp ce atacantul, fost golgeter în 2012, a fost accidentat în ultima perioadă. De pe listă lipseşte şi numele lui Predescu, dar mijlocaşul adus de la Bistriţa e accidentat de 2 luni şi nu intră în calcule până spre finalul turului. Noutăţile de pe listă sunt jucătorii transferaţi în urmă cu 10 zile, argentinianul David Distefano, brazilianul Alex dos Santos şi portughezul Paulo Dinarte „Paulinho”. Aceştia au tras tare fizic în ultima perioadă şi vor profita şi de stagiul de la Alba Iulia pentru a ajunge le nivelul celorlalţi colegi.

15 – zile au mai rămas până la debutul pandurilor în grupele Europa League, la Cluj cu ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk

Rubio, în stand-by

De pe lista UEFA lipseşte momentan numele ultimei achiziţii, Diego Rubio. Atacantul chilian a fost împrumutat de la Sporting Lisabona pentru un an cu drept de cumpărare, special pentru meciurile din Europa League se pare. Gorjenii vor profita însă de o reglementare UEFA care spune că pe listă mai poate fi operată o modificare până cu 24 de ore înaintea primului meci din grupe. Cel mai probabil, Rubio va fi trecut pe listă în locul unui alt jucător, Alex dos Santos sau Adrovic fiind pasibili de înlocuire. Rubio trebuie să fie pe lista UEFA, fiind greu de crezut că a fost convins să vină la Pandurii cu alt gând decât acela de a juca în grupele Europa League. Ca şi în tururile precedente, gorjenii au doar 2 portari pe listă, Stanca şi Mingote. Lazar rămâne în stand-by în cazul în care unul din ei va avea probleme medicale.

Lot trimis la UEFA:

Portari: Mingote şi Stanca.

Fundaşi: Pleaşcă, Rada, Unguruşan, Erico da Silva, Christou, Mamele, Sipo Bohale, Momcilovic.

Mijlocaşi: Buleică, Ciucur, Cristea, Distefano, Eric, Nicoară, Anton, Breeveld, Paulinho.

Atacanţi: Adrovic, Alex dos Santos, Matulevicius.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: