Pandurii au măturat pe jos cu Rapidul !

Ăsta da fotbal! Grigoraş şi pandurii săi au predat o adevărată lecție sâmbătă. În rolul elevilor cuminţi, rapidiştii lui Răzvan Lucescu care au plecat cu coada între picioare de la Tg Jiu. Și asta după ce au încasat 3 goluri şi n-au reuşit să dea niciun fel de replică.

Sublim, magnific, genial. Oricare din adjectivele utilazate mai înainte poate să descrie jocul pandurilor din ultimul meci. Trupa lui Grigoraș a măturat practic pe jos cu o candidată la titlu pe care a învins-o la scor de neprezentare, 3 la 0. Laudele la adresa lui Grigoraș curg pe bandă rulantă.

Pandurii – Rapid          3-0 (2-0), Târgu Jiu, spectatori 6.000.

Au marcat: Vranjes (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15” - penalty), Batin (34 și 66”).

Pandurii: Mingote - Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad - Voiculeţ, Vranjes, Nistor – Maxim (Avramescu 87”), Batin (Lemnaru 79”), Cardoso (Cristea 86”). Antrenor: Petre Grigoraș.

Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Ezequias – Teixeira (Alexa 51”), Grigore, Herea (Cassio 59”) - Deac, Pancu, Surdu (Roman 61”). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonașe galbene: Chiricheș (20”), Maxim (86”) / Rui Duarte (19”), Deac (19”), Pancu (37”).

Arbitrii: Cristi Balaj, Zoltan Szekely și Adrian Vidan.

Batin, de la zerou la...erou!

Pe un frig pătrunzător, Pandurii și Rapid au jucat fotbal împreună doar vreo 20 de minute. Apoi rapidiștii au dispărut din joc iar gorjenii au zburdat spre victorie. Mai întâi Pancu a ratat o ocazie în minutul 5 dar de înscris s-au găsit s-o facă oamenii lui Grig. Balaj a dictat penalty la duelul dintre Marcos Antonio și Batin iar Vranjes a transformat fără emoții. Era doar minutul 15 dar pandurii puseseră stăpânire pe joc. Golul doi a venit după un contraatac de manual dus de Nistor, continuat de un șut blocat al lui Vlad și de o reluare cu capul din câțiva metri a lui Batin. Coman era din nou bătut. Era al doilea gol în acest sezon pentru Batin, titularizat în locul lui Lemnaru după jocul bun de la Vaslui. Giuleștenii au forțat cu 4 atacanți după minutul 60 dar tot Batin a avut cuvântul. Atacantul împrumutat de la CFR s-a plasat perfect la centrarea lui Maxim și a făcut 3 la 0 în minutul 66. Zarurile erau aruncate. Tiki taka de Târgu Jiu făcuse legea în fața neputinței de Giulești. Rapidiștii au forțat în van pentru un gol de consolare și puteau suferi o umilință și mai mare la faza în care Cardoso a arătat cum știu și fundașii brazilieni să dribleze. Cu șutul a fost mai greu. Bucuria eroului Batin a fost scurt-circuitată de accidentarea suferită în minutul 75. Batin s-a ales cu o tăietură urâtă pe picior și a trebuit să primească îngrijiri medicale în ambulanță. De supărare, Batin a refuzat să dea și declarații după meciul carierei.

Lucescu junior, izgonit în tribună

Frustrarea din teren a rapidiștilor s-a transmis și pe banca tehnică. Lucescu junior l-a luat la rost pe Balaj la accidentarea lui Herea din repriza a doua și a fost trimis politicos în tribună de centralul băimărean. Răzvan Lucescu a fost ironizat în permanență de spectatorii gorjeni și nu e la prima ispravă. A mai fost eliminat de 2 ori în acest sezon! ”Am avut un început de joc foarte bun, dar am greşit la faza primului gol. După acel fault din careu pentru noi a fost un meci în cădere liberă. Nu vreau să comentez arbitrajul, au fost greșeli inerente dar nu pot să nu remarc că la accidentarea lui Herea nu s-a dat nici măcar "galben". Din minutul 20 a dispărut dorinţa de a lupta şi trebuie să am o discuţie cu toţi băieţii, cu grupul”, a spus Răzvan Lucescu după meci.

Pandurii ne-a fost superioară la toate capitolele şi a fost o echipă mult mai bună decât noi. Pandurii merită toate laudele, echipa şi domnul Grigoraş merită să fie lăudaţi şi la cum joacă acum sunt îndreptăţiţi chiar să fie pe primul loc pentru că joacă cel mai frumos fotbal din ţară.

Dani Coman, Rapid

E un 3-0 indiscutabil, pandurii au meritat victoria. Au avut o atitudine corectă, un presing agresiv. Victoria lor e categorică și absolut meritată. După cum joacă Pandurii, da merită să ajungă în Europa League. E echipa care joacă cel mai frumos fotbal din liga 1 și doar lipsa de experiență îi face să clacheze câteodată.

Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

Nu știu dacă a fost un joc perfect, dar a fost unul foarte bun, poate cel mai bun din acest sezon. Grigoraș e un antrenor mare, ne dă încredere, libertate. Mi-aș dori să lucrez cu el și la Steaua.

Vlad Chiricheș, Pandurii

: Buna dispoziţie şi încrederea reciprocă sunt secretele succesului. Tehnic și tactic am fost peste Rapid, și ei au recunoscut asta. Nu m-am gândit la revanșă deși anul trecut arbitrii ne-au defavorizat în ambele meciuri cu ei.

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: