Pandurii au pierdut două puncte în meciul cu Rapid

Criticat etapa trecută pentru cu nu se ştia că a jucat accidentat, Rusu a jucat cu multă dăruire de această dată, şi chiar dacă a fost folosit pe un alt post decât joacă de obicei, fundaşul a dat dovadă de mult curaj şi a trimis către poartă când nimeni nu se aştepta reuşind să aducă un punct preţios echipei.

Pandurii Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 1-1 (0-1)

Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 6.500

Au marcat: Rusu (min. 68) / Ioniţă (min. 21)

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – I. Stancu (min. 46 Hidişan), Rusu, Păcurar, Lazic (min. 76 Nalaţi)– Raskovic (min. 69 Tilincă), Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Rapid: Bornescu – Helder (min. 71), Iencsi, M. Constantin , Bozovic – Herea, Matic (min. 66 Ad. Iordache) – Grigorie (min. 71 Păun), Spadacio, Buga – Ioniţă. Antrenor: Nicolae Manea.

Arbitri: Sebastian Colţescu – Octavian Şovre, Dorin Mudura.

Cartonaşe galbene: I. Stancu (min. 20), Rusu (min. 27), Păcurar (min. 83), Nalaţi (min. 87), Tilincă (min. 87) / Buga (min. 54), Matic (min. 64)

Pandurii au reuşit un rezultat bun în compania Rapidului deşi la finalul meciului se putea spune că au pierdut două puncte după aspectul jocului. Aşa cum promitea înaintea acestui meci, antrenorul Liviu Ciobotariu a apelat la jucătorii care dau dovadă de ambiţie la acest meci şi a reuşit un rezultat de egalitate tocmai printr-o execuţie de excepţie a unui astfel de jucător.

Pandurii au început jocul cu multe schimbări în primul unsprezece, acolo unde s-a regăsit Rusu, jucător care fusese criticat etapa trecută pentru că jucând accidentat, nu a putut să îşi îndeplinească sarcinile de joc. Stancu s-a regăsit şi el în formula de start deşi a dezamăgit, la fel ca şi Grecu care a făcut un joc bun pentru a-l impresiona pe selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, care a venit special pentru a-l urmări la acest meci.

„Grădiniţa” Rapidului a deschis scorul

Rapid a început mai bine jocul ratând o primă ocazie prin Marius Constantin care a şutat din lovitură liberă de la 28 de metri, peste poarta lui Stanca. Pandurii au replicat prin Raskovic vcare a scăpat de marcajul fundaşilor, a pătruns în careu, a întors pentru Lazic, dar şutul acestuia din 13 metri l-a lovit pe Bornescu, a doua reluare a sârbului trecând mult peste poartă. Rapid a deschis scorul destul de repede, în minutul 21, atunci când Ionuţ Stancu a pierdut un duel cu Ioniţă în propriul careu, atacantul rapidist s-a întors, a şutat, iar mingea după ce a lovit bara din dreapta porţii lui Stanca a intrat în poartă. Jucătorii tineri ai Rapidului, promovaţi de antrenorul Viotrel Hizo au făcut un joc bun demosnstrând că acolo unde se acordă credit juniorilor apar şi rezultatele. Până la pauză Herea şi Ioniţă au mai pus în pericol poarta lui Stanca, portarul pandurilor descurcându-se fără probleme. De cealaltă parte ocaziile n-au lipsit pentru Pandurii Grecu, Stromajer, Lazic  şi Raskovic  trecând fiecare pe lângă deschiderea scorului. Â

Rusu şi-a luat revanşa

Rapid a intrat în avantaj la pauză dar introducerea lui Hidişan pe teren a schimbat jocul echipei gazdă. Repriza a doua a debutat cu o mare ocazie ratată de Pandurii. Lazic a centrat perfect de pe partea stângă, mai întâi Stromajer nu a calculat bine traiectoria şi a sărit pe sub minge, iar apoi Raskovic, din poziţie ideală, singur în colţul careului mic, a trimis incredibil pe lângă poartă.

Egalarea a venit dintr-o fază care l-a avut ca protagonist pe Rusu, care a prins o execuţie de excepţie învingându-l pe Bornescu cu un şut de la peste 35 de metri. Un jucător acuzat meciul trecut pentru câteva greşeli datorate unei accidentări a reuşit astfel să îşi ia revanşa în faţa celor care l-au acuzat pe nedrept, făcând un joc bun pe un post pe care nu a jucat decât foarte rar.

În ultimul minut de joc Hidişan l-a deschis excelent pe Popete, acesta a pătruns în careu, dar din unghi n-a reuşit să-l învingă pe Bornescu, mingea fiind respinsă în corner. Totuşi Pandurii au reuşit un rezultat bun într-un meci cu una dintre echipele de top ale primei ligi, după aspectul general al jocului şi ocaziile ratate Pandurii pierzând de fapt două puncte.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: