Pandurii, călcaţi în picioare în Ucraina !

Pandurii lui Pustai au pierdut la scor meciul de la Dnepr. Deşi Juande Ramos a mers pe mâna mai multor rezerve, gorjenii au luat bătaie în final cu 1-4, cea mai severă înfrângere din acest sezon de Europa League.

Dnipro Dnipropetrovsk – Pandurii Târgu Jiu 4-1 (1-0)

Au marcat: Kalinic (min. 12), Zozulia (min. 56), Shakhov (min. 86), Kravchenko (min. 89) / Eric (min. 70 – penalty)

Dnipro:
Boyko – Kulakov, Mandzuyuk, Cheberyachko (min. 65 Svatok), Vlad – Bruno Gama (min. 46 Blizniachenko), Kravchenko, Politylo, Kobakhidze – Kalinic (min. 63 Shakhov), Zozulya. Antrenor: Juande Ramos.

Pandurii:
Mingote – Pleașcă, Christou, Rada, Momcilovic – Breeveld, Cristea (min. 59 dos Santos) – Buleică (min. 81 Pițian), Eric, Ciucur (min. 57 Distefano) – Adrovic. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Svatok (min. 69) / dos Santos (min. 63), Adrovic (min. 71)

Arbitri
: Leontios Trattou - Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou. Arbitri adiționali: Marios Panayi, Marios Tsaggaris.

Pandurii sunt acum ultimii în grupa E după ce portughezii de la Pacos Ferreira au reuşit un 0-0 pe teren propriu cu Fiorentina. Meciul de pe 12 decembrie de la Cluj va decide locul 3 în grupă.

Depăşiţi de nivel


Pandurii nu au mers cu mari speranţe în Ucraina după absenţele nenumărate din lot. Pustai a mizat pe Eric sau Buleică în primul 11, dar şi pe multe rezerve ca Pleaşcă, Cristea, Ciucur sau Adrovic. Începutul a fost curajos, dar ex-sovieticii au fost mai motivaţi. Pe o ninsoare abundentă, rezervele lui Juande Ramos au deschis scorul prin croatul Kalinic care a fructificat excelent devierea lui Zozulya. La mai toate atacurile ucrainene s-a interpus Mingote, portughezul fiind gata de o seară magică. Între toate raidurile ucrainene s-a interpus lovitura de cap a lui Adrovic deviată în corner. Pandurii au intra cu noroc la pauză cu un deficit de numai un gol. Avantajul s-a dublat la 10 minute după pauză după reuşita lui Zozulya, atacant ce i-a chinuit pe francezi în barajul pentru Cupa Mondială. Finalul a fost de coşmar. Shakov a profitat de o ieşire la ofsaid complet aiurea a lui Pleaşcă şi l-a bătut din nou pe Mingote. În ultimul minut, ex-sovieticii au marcat din nou. Kravcenko a înscris superb sub bară după o minge lăsată inteligent de Zozulya. Dnepr i-a odihnit pe Konoplyanka, Seleznev, Rotan, Giuliano sau Matheus şi tot s-a distrat cu pandurii. Scorul putea fi mult mai mare dacă nu era Mingote, portughezul fiind eroul pandurilor. Imaginea cu Mingote în fund şi privind în gol după golul al 4-lea al ucrainenilor e sugestivă la felul cum s-a jucat meciul. Pandurii au dorit să lase o imagine bună, dar s-au lovit de replica unei echipe mult mai puternice şi care şi-a dorit mai mult victoria.

Au marcat graţie arbitrului

Pandurii nu au jucat mare lucru la Dnepr, dar au reuşit golul de onoare prin Eric. Asta însă în urma unui penalty făcut cadou de arbitrul cipriot al partidei, Leontios Trattou. Acesta a arătat punctul cu var după o ţinere reciprocă între Svatok şi Adrovic, o decizie care stârnit zâmbete în România. Mai ales că în prima repriză, cipriotul putea să dea un penalty mult mai clar pentru Dnepr la duelul dintre Mingote şi Zozulya. Eric a executat bine lovitura de pedeapsă din minutul 70 şi a redus diferenţa la 1-2. Pandurii au sperat că pot egala, dar cu prea multe "petarde" în echipă nu aveau cum s-o facă. Breeveld a dovedit încă o dată că e depăşit de nivel în timp ce Pleaşcă, Cristea, Adrovic şi mai ales, Ciucur, nu au ce căuta în Europa League. Aceştia au mimat mai mult fotbalul decât să joace în Ucraina iar asta ar trebui să-i dea de gândit lui Pustai. Singurii remarcaţi la Dnepr ar fi Eric şi mai ales Mingote, cel care prin paradele sale a menţinut scorul în parametrii acceptabili la finalul meciului.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: