Pandurii, calificare la pas în optimi

Pandurii nu au avut nicio emoţie cu rezervele lui Farul. Libanezul Shamsin a fost omul meciului cu un hattrick.

Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţa 4-0 (2-0), Stadion Municipal, Târgu Jiu, spectatori 800

Au marcat: dos Santos (min. 3), Shamsin (27’, 70’ şi 74’)

Pandurii: Lazar – Pleaşcă (cpt.), Mamele, Rada, Bohale – Paulinho, Anton, Cristea (Adrovic, 46’), Distefano (Rubio, 46’) – Alex dos Santos (Matulevicius, 66’), Shamsin. Antrenor: Cristi Pustai

Farul: Neagu – Ghiţescu, Năstase, Romaşcanu, Bădaşcă – Berti, Tothăzan (Irimia, 56’) – Pâslaru (Anton, 46’), Ghenciu (Tudor, 71’), Coteanu – Butoi. Antrenor: Gheorghe Mina

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Alex Cerei şi Gero Szabo.

Pandurii merg lejer în optimile Cupei după 4-0 cu Farul. Scorul putea fi mult mai mare dar oamenii lui Pustai au irosit o grămadă de situaţii de gol.

Goluri pentru debutanţi

Pustai s-a ţinut de cuvânt şi a menajat titularii cu Farul. Nici marinarii n-au venit cu garnitura întâi aşa că meciul a fost unul între rezervele celor două echipe. Lazar, Rada, Distefano, Paulinho sau Bohale au intrat în primul 11, în timp ce atacanţii Alex dos Santos şi Shamsin au debutat oficial la Pandurii. Meciul a început tare. Pleaşcă şi Paulinho au combinat pe dreapta, portughezul a centrat pentru dos Santos iar brazilianul a finalizat pentru 1-0. Germano-libanezul Shamsin putea face 2-0 după 10 minute, dar a nimerit bara. În timp ce marinarilor le era greu şi să treacă centrul terenului, Anton şi Bohale au mai irosit două şanse de gol. Reuşita a venit până la urmă de la Shamsin care a urmărit excelent şutul lui Distefano şi l-a executat pe Neagu. Până la pauză mingea s-a mişcat fără folos, pandurii mulţumindu-se cu avantajul de două goluri.

Shamsin show!

Pustai a preferat să-i odihnească după pauză şi pe Distefano şi Cristea. Cum pe bancă nu avea decât atacanţi şi juniori, antrenorul a ales să mizeze pe încă două vârfuri pentru un sistem ultra-ofensiv pe hârtie. Rubio şi Adrovic au completat un romb ofensiv alături de dos Santos şi Shamsin. Contra unor copii anonimi, gorjenii s-au chinuit să-şi mărească avantajul. Trebuia să se facă 3-0 ce-i drept în minutul 58, dar arbitrul Feşnic a închis ochii la un penalty clar la dos Santos, iar imediat Rubio a lovit transversala. Matulevicius a fost aruncat şi el în joc în ultima jumătate de ceas în locul epuizatului dos Santos. Golul 3 a venit până la urmă de la Shamsin, care a reluat perfect la colţul lung din interiorul careului. O dublă pentru libanezul născut în Germania şi care fusese legitimat cu puţin timp înainte de meci. Imediat a venit şi hattrick-ul pentru acelaşi jucător care a înscris simplu din apropiere. Un debut perfect pentru Shamsin, jucător care fusese lăudat de Pustai şi de coechipieri după prestaţiile de la antrenamente. Cam asta a fost şi jocul cu Farul. Un antrenament cu public în care rezervele au încercat să-i arate lui Pustai că merită să joace şi în Liga 1. Unii au reuşit, gen Shamsin sau Mamele, alţii au dezamăgit, vezi cazurile lui Paulinho, Bohale, Adrovic sau Rubio.   

Pleaşcă, instalat căpitan

Pustai a numit un căpitan surpriză ieri. Deşi pe teren se aflau Mamele, Anton sau Cristea, antrenorul i-a pus banderola pe mână lui Pleaşcă. Decizia a venit oarecum ca o compensaţie pentru etapa trecută când fundaşul de 23 de ani a fost scos de pe teren după numai 27 de minute ale meciului cu CFR Cluj. Atunci Pleaşcă a făcut un meci foarte slab, dar acum contra rezervelor Farului nu a avut niciun fel de emoţii.

S-a rupt Matulevicius !

Introdus în minutul 66, Matulevicius a rezistat pe teren doar 11 minute. Lituanianul a fost forţat nejustificat într-un meci decis deja de la 2-0 şi a făcut o recidivă la accidentarea de la coapsă. Din aceeaşi cauză, atacantul baltic ratase şi meciul cu Dnepr din Europa League de săptămâna trecută. Pandurii a jucat în 10 oameni în ultimele 12 minute din cauza faptului că Pustai efectuase deja cele 3 schimbări. Mai rău însă este faptul că Matulevicius ar putea rata acum meciul cu Mediaş de sâmbătă, dar şi duelurile cu Pacos de Ferreira şi cu Săgeata Năvodari în funcţie de natura accidentării.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: