Pandurii îşi cer scuze că au retrogradat

Urmând modelul celor de la Ceahlăul, care cu două etape înainte de finalul campionatului şi-au cerut scuze oficial suporterilor pentru retrogradare, şi oficialii de la Pandurii şi-au cerut scuze de la suporterii echipei şi de la toţi cei care au sperat că echipa se va salva totuşi de la retrogradare.

În numele celor de la club, a jucătorilor şi al oficialilor, secretarul general Daniel Băloi a cerut scuze tuturor celor care au crezut în Pandurii că s-a ajuns din nou la retrogradare. Acesta a recunoscut că după turul de campionat şi mai ales după debutul bun din tur, nimeni nu se gândea că echipa ar putea retrograda.

Secretarul general al pandurilor a vorbit şi despre a doua posibilitate a echipei din Târgu Jiu de a rămâne în Liga I, pe criteriul administrativ, precizând că exista şi această posibilitate dar o ordonanţă a guvernului a salvat mai multe cluburi cu datorii către bugetul de stat. „Era de aşteptat ca echipele de Liga I să nu mai aibă probleme cu licenţierea. Orice decizie care se bazează pe acte trebuie respectată. Şi atâta timp cât este în vigoare ordonanţa prin care societăţile comerciale pot să-şi reeşaloneze datoriile către stat, în cazul echipelor de fotbal din Liga I, către ANAF, trebuie să o respectăm”, a precizat acesta explicând că echipele cu probleme financiare s-au agăţat de această ordonanţă: „Este vorba de echipe mari care au avut astfel de probleme, cum a fost Timişoara care are foarte multe litigii pe rol, atât cu jucătorii cât şi cu antrenori sau alte societăţi. Au avut de ce să se agaţe să scape deşi nu este corect. Nu este un principiu de fairplay financiar, cum îi place domnului Duru în ultimi ani să ne spună, pentru că noi suntem cu datoriile la zi, am dus acel certificat de negrevare de la Administraţia Fiscală dar alte cluburi nu le-au adus”. Pentru Pandurii ar fi însemnat mult să nu fi plătit două milioane de euro către stat şi să fi investit în jucători de valoare care puteau salva echipa de la retrogradare. Băloi crede că acel principiu al UEFA, de fairplay financiar, care în România nu funcţionează,  trebuie să intre odată în vigoare pentru că nu este corect ca unele cluburi să aibă datorii la stat de 8-9 milioane de euro, dar să rămână în Liga I, iar altele să plătească la zi toate datoriile dar să retrogradeze.

Plata acestor datorii s-a reeşalonat pentru următoarele şase luni dar secretarul general crede că vor fi cluburi care nu o vor face. „Până la urmă şi ei vor trebui să plătească după şase luni, când le expiră termenul de eşalonare. Mulţi cred că nu vor putea să plătească”, crede Băloi care a mai precizat că la Pandurii plăţile către stat şi ale datoriilor către alte societăţi sunt puse pe primul plan: „Multe din echipele din Liga I nu au respectat aceste principii. Lui Viorel Duru i-a fost greu să explice de ce unele cluburi plătesc datoriile la stat iar altele de fofilează de ani de zile şi au strâns câteva milioane de euro datorie la bugetul statului. S-ar putea ca multe echipe să nu plătească după cele şase luni şi să avem o surpriză ca la mijlocul campionatului multe echipe să fie excluse din campionat pentru că foarte mulţi s-au agăţat de aceste reeşalonări”.  Deşi multă lume se aştepta ca echipele cu datorii mari să aibă probleme până la urmă nu a fost aşa şi e greu de crezut că vor avea pe viitor pentru că e posibil ca statul român să vină cu o nouă ordonanţă de reeşalonare chiar dacă aceste cluburi nu vor plăti.

„Ne cerem scuze suporterilor echipei că s-a ajuns aici şi nu ne-am gândit niciodată că la finalul acestui sezon echipa va retrograda, mai ales după debutul bun din tur. Noi acum trebuie să ne apucăm de muncă nu să ne mai uităm la ceea ce a fost. Trebuie să strângem rândurile, să facem curăţenie în rândul jucătorilor şi să reîncepem munca. Pentru că dacă acum ne vor ierta suporterii că am retrogradat, nimeni nu  ne va ierta dacă la anul nu vom promova din nou”.

Daniel Băloi

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: