Pandurii, o singură înfrângere în ultimele şapte etape

Pandurii au susţinut aseară un ultim test înaintea jocului de mâine cu campioana României. Antrenorul Sorin Cârţu a încercat să vadă care ar fi soluţiile de înlocuire a jucătorilor absenţi, chiar dacă au mai revenit la pregătire dintre cei indisponibili, absenţele datorate accidentărilor fiind în continuare destul de importante şi afectând acum şi compartimentul defensiv. Absenţele lui Rus şi Mingote sunt cele mai importante, pentru mijlocul terenului şi atac soluţiile de înlocuire fiind mai multe în cazul absenţelor lui Vasilache, Păcurar şi Tilincă.

Sorin Cârţu a evidenţiat ieri mai vechile probleme de lot care încă îi dau insomnii, precizând că mai sunt accidentări de actualitate care fac ca cel mai bun unsprezece să nu poată fi aliniat. Şansele de recuperare a unor jucători dintre cei cu probleme sunt practic nule până la jocul de la Galaţi. Cea mai mare problemă e în opinia tehnicianului absenţa unui fundaş din cuplul de fundaşi centrali care au dus greul în acest tur, Cârţu permiţându-şi să mai facă şi haz de necaz în cazul acestor absenţe importante: „Lipsa lui Rus este o problemă mare, dar noi tot timpul am avut probleme mari de lot. Mi-au lipsit tot timpul jucătorii exponenţiali, care trebuie să ia deciziile în teren. Poate e mai bine aşa, îi ţinem mai mult în priză pe ceilalţi. Tare curios sunt când îi voi avea pe toţi la dispoziţie cum vom juca. Poate tocmai atunci vom juca prost sau nu vom face puncte”.

În actuala conjunctură partida cu CFR se anunţă a fi cea mai dificilă deşi tehnicianul a apreciat toate jocurile de le venirea sa ca fiind dificile: „Şi cea cu Rapidul a fost dificilă. Eram la început, aveam jucători accidentaţi şi eram şi în starea în care eram în campionat. Şi la Iaşi a fost greu, aveam atâţia jucători accidentaţi, am fost acolo fără vreo 10 jucători accidentaţi sau suspendaţi.” Totuşi Cârţu a dorit să dea asigurări celor ce vor fi pe stadion la ora jocului că jucătorii vor face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun: „Îi asigurăm pe cei care sunt alături de noi şi ne susţin că vom încerca la această partidă să dăm tot pentru a obţine un rezultat pozitiv. Nu am ce să reproşez jucătorilor nimic, la nicio partidă disputată până acum şi sper ca şi după aceste două jocuri pe care le mai avem să fie la fel şi să putem acumula puncte. Avem şapte jocuri de campionat şi o singură înfrângere, dar nu prea avem spor. Nu putem face acel pas care să pară să fie decisiv. Nu reuşim să ne distanţăm de echipele care sunt în spatele nostru sau să ne apropiem de cele care au o stare de spirit mai optimistă. Este un mare dezavantaj pentru noi pentru că la fiecare meci avem acest stres. Avem o echipă care, cel puţin la jocurile de acasă, este greu de învins. Să vedem care va fi şi replica adversarului pentru că CFR are în lot jucători foarte valoroşi. Sistemul pe care l-am aplicat la echipă a creat probleme adversarilor şi a dat roade, aşa că nu-l vom schimba. Dacă vrem să obţinem un rezultat bun din această partidă trebuie să le punem probleme, altfel n-avem nicio şansă.”

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: