Pandurii, răpuși de un oțel norocos

Ce începe prost se termină și mai prost. Una din legile lui Murphy și-a găsit aplicare și la meciul dintre Pandurii și Oțelul. Gorjenii s-au chinuit în zadar să găsească o cale spre poarta bine ferecată a lui Grahovac iar spre final au primit lovitura decisivă de la Iorga, culmea la singurul șut pe poartă al campionilor! <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Pandurii – Oțelul Galați 0-1 (0-0), Stadion Municipal Târgu Jiu, spectatori: 5.000.

Pandurii: Mingote – Pleașcă (min. 84 Maxim), Viera, Chiricheș (min. 72 Vlad), Cardoso – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Vranjes (min. 77 Alex Grigoraș), Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraș.

Oțelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu – Filip, Neagu – Antal (min. 64 S. Ilie), Giurgiu (min. 88 Paraschiv), Iorga – Punosevac (min. 50 Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.

A marcat: Iorga (min. 78).

Cartonașe galbene: Nistor (min. 37), Vranjes (min. 45), Pintilii (min. 84) / Giurgiu (min. 23), Sălăgeanu (min. 32), Sârghi (min. 42), Iorga (min. 90).

Cartonaș roșu: Stromajer (min. 80).

Arbitri: Paul Unimatan – Stelian Slabu, Bogdan Hârlab.


Fotbal nedrept


Pentru a doua oară în acest sezon, pandurii au văzut cât de nedrept e fotbalul. La fel ca la meciul pierdut cu Astra, gorjenii pot invoca neșansa și în eșecul de aseară contra campionilor de la Oțelul. Aceștia veneau după un eșec demn pe Old Trafford dar la Târgu Jiu parcă au ținnut morțiș să se apere mai ceva ca la Manchester! Dorinel Munteanu și-a anunțat intențiile defensive încă din start, când a trimis 3 închizători pe teren, Filip, Giurgiu și Neagu. Pandurii s-au chinuit astfel în van minute bune să descifreze combinația lacătului instalat de Dorinel. La poarta lui Mingote a bătut doar vântul. Cu Chiricheș și Pintilii reveniți printre titulari, gorjenii au ratat prima mare ocazie imediat după pauză când șutul năpraznic al lui Voiculeț a întâlnit bara transversală. Obosiți după testul cu Rooney și compania, oțelarii s-au mulțumit să țină mingea departe de poarta lui Grahovac și au început să tragă de timp încă din minutul 60! Iar cum se întâmplă uneori în fotbal, pandurii au primit lovitura decisivă în minutul 78, când meciul se îndrepta spre un echitabil 0 la 0. Invizibil până în acel minut, Iorga a profitat de indecizia lui Vlad care s-a ferit să-l contreze și a șutat imparabil în vinclul porții lui Mingote. Nervii i-au lăsat apoi pe panduri iar slovenul Stromajer a văzut roșu direct pentru o lovitură aplicată lui Sârghi. A fost de altfel o răzbunare a plavului pentru o fază similară petrecută în prima repriză. Atunci, Sârghi îi spărsese nasul lui Stromajer dar în ciuda urmelor sângeroase de pe fața slovenului, arbitrul n-a considerat că se impunea și eliminarea gălățeanului. Ca tabloul deznădejdii să fie complet, Lemnaru a ratat o șansă imensă în ultimul minut când șutul său a fost scos de pe linia porții de Râpă.

Reacții:

Petre Grigoraș: Sunt dezamăgit de rezultat, fotbalul nu a fost corect, au dat gol la singurul lor șut. După cum a decurs jocul, meritam un egal dar nu am reușit. Până la urmă era bun și egalul deși am jucat mai bine ca ei. Ei au fost însă mai pragmatici și punctele s-au dus la Galați. Asta e, dacă șuturile noastre n-au intrat iar ale lor…pardon, al lor, a intrat.

Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul: Ne-am organizat foarte bine, pandurii ne-au pus sub presiune dar noi am fost cei care am înscris prin Iorga un gol fantastic. Consider rezultatul just deoarece pandurii ne-au presat dar nu și-au creat ocazii.

Marius Stan, președinte Oțelul: Cred că trebuie să mulțumim Divinității pentru că am dat gol la singurul șut pe poartă și am luat 3 puncte. Sincer, egalul era un rezultat just.


Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: